16/08/2018- Nog geen drie maanden nadat haar eerste vliegtuig vanuit Charleroi richting Hong Kong opsteeg, kondigt Air Belgium nu al uitbreiding aan. Dit najaar zal de Belgische airline 3 Chinese steden aan haar netwerk toevoegen. Gisteren landde in Oostende ook een vierde toestel voor de luchtvaartmaatschappij.

“Tussen september en november komen drie Chinese bestemmingen bij”, kondigt CEO ­Niky Terzakis aan in de Franstalige “Le Soir”. Het gaat om de steden Zhengzhou, Wuhan en Taiyuan. Op langere termijn droomt Terzakis ook van andere Aziatische steden. “We overwegen 4 tot 6 nieuwe bestemmingen waaronder Tokio en Cebu in de Filipijnen. In de komende maanden bekijken we ook of we via onze hub Hongkong een connectie kunnen maken naar ­Seoel.”

Geen 4e wekelijkse vlucht naar Hong Kong
Air Belgium was van plan vanaf oktober de frequentie van haar vlucht naar Hongkong te verhogen van de huidige 3 naar 4 keer per week, maar dat plan wordt voorlopig geschrapt omdat met de concurrentie – van ondermeer Cathay Pacific vanuit Brussel-  het totale marktaanbod op Hong Kong te groot is voor de vraag en die vierde vlucht niet rendabel zou zijn.

Goede cijfers 

Toch vliegen de vliegtuigen van Air Belgium allesbehalve leeg rond. In juli bedroeg de bezettingsgraad 52% tot 60%. Deze maand is dat cijfer 75% tot 85%. “Opvallend daarbij is dat 80% van de zakenreizigers daarbij Vlamingen zijn” laat Terzakis daarover nog weten.

.
4e vliegtuig in België aangekomen

De luchtvaartmaatschappij vliegt vandaag al met drie vliegtuigen. Daarmee worden, naast de eigen vluchten naar HongKong, ook vluchten voor andere maatschappijen uitgevoerd, zoals bv Air France en TUIFly. Maar gisteren is op de luchthaven van Oostende nog een vierde vliegtuig voor Air Belgium geland. De Airbus A340-een voormalig toestel van Finnair- werd in Rome in de Belgische driekleur gespoten- en zal binnenkort dus ook worden ingezet.

In de toekomst wil Air Belgium ook vluchten naar de Verenigde Staten verzorgen in opdracht van andere airlines.

Foto’s  aankomst 4e toestel op luchthaven Oostende  @ Fanclub Oostende Airport