14/10/2021- De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium start vanaf morgen- vrijdag 15 oktober- haar gloednieuwe bestemming Mauritius op en wel met een gloednieuwe AIRBUS A330neo. CEO Niky Terzakis heeft eergisteren het ultramoderne toestel officieel voorgesteld aan de pers op Brussels Airport, van waaruit het toestel 2X per week naar het exotische eiland zal vliegen.

 

Het toestel is niet alleen één van de zuinigste toestellen op de markt, maar biedt de passagiers meer comfort dankzij een stillere cabine, meer ruimte en het allernieuwste entertainment system aan boord. De komst van 2 nieuwe Airbus A330neo toestellen (het 2e toestel wordt midden november verwacht) brengt het totaal aantal toestellen voor de Belgische airline reeds op 8.

 

 

Goede vooruitzichten & piloten gezocht

Ondanks de Coronacrisis is Air Belgium erin geslaagd standvastig te zijn. Vrachtactiviteiten werden opnieuw opgestart (vanuit Luik en Brussel), bepaalde passagiersvluchten konden worden voortgezet en ook repatriëringsvluchten werden uitgevoerd. Dankzij die wendbaarheid moesten er geen personeelsleden ontslagen worden en kan Air Belgium vandaag zelfs, gezien de goede vooruitzichten, nieuwe piloten recruteren.

 

Nog nieuwe bestemmingen op komst

Naast Mauritius start Air Belgium immers op 15 december eveneens met vluchten vanuit Brussels Airport naar Curaçao & Punta Cana (Dominicaanse Reupubliek). Ook de herneming van vluchten naar Guadeloupe en Martinique (vanuit Charleroi) staat begin december gepland.

Aan boord van de nieuwe Airbus A330neo’s worden business class, premium economy class en economy class aangeboden.

Verschillende Belgische touroperators bieden pakketreizen aan naar de Air Belgium bestemmingen in samenwerking met de Belgische luchtvaartmaatschappij. Deze zijn te boeken via de reisagent.

(Foto’s @ Travel Like A Pro)