03/01/2020- De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways schrapte vorige week als eerste met onmiddellijke ingang al haar vluchten naar China, na Britse richtlijnen om wegens het coronavirus het land te mijden. Intussen zijn zowat alle grote internationele airlines die op China vliegen dat voorbeeld gevolgd…

Het besluit van BA was het directe gevolg van het verscherpte reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken waarbij aangeraden wordt alleen nog naar China te reizen indien absoluut noodzakelijk. De maatregel geldt voorlopig tot eind februari. “Wij excuseren ons bij onze klanten voor het ongemak, maar de veiligheid van onze klanten en ons personeel is altijd onze prioriteit”, liet de airline in een verklaring weten…

Andere airlines volgen

Andere luchthvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, KLM en de Amerikaanse airlines aarzelden, maar volgden uiteindelijk ook het voorbeeld van BA. Vanuit Europa en de USA wordt nu dus zo goed als niet meer rechtstreeks naar China gevlogen. Elk airline volgt daarbij het aangepaste reisadvies van haar thuisland.

Uitzonderingen

Uitzondering is Hainan Airlines die vanaf woensdag (5/2/2020) wel haar vluchtlijn Brussel-Shenzen schrapt, maar wel nog 2X per week naar Bejing zal blijven vliegen.

Ook de vluchten op HongKong worden doorgaans niet geschrapt. HongKong valt dan ook niet onder het aangepaste reisadvies.