19/08/2021- Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het vasteland van Europa verbindt, voegt extra treinreizen aan zijn dienstregeling toe om in te spelen op een stijgende vraag na de versoepeling van de Britse reisbeperkingen.

Sinds de Britse regering deze maand de reisbeperkingen voor buitenlandse (EU)reizigers heeft versoepeld, ziet de hogesnelheidsspoorwegmaatschappij immers een terugkeer van de weekenduitstappen, met 105% meer weekendboekingen in augustus en september dan in dezelfde periode vorig jaar. 83% van de boekingen is bestemd voor vrijetijdsreizen of het bezoeken van vrienden en familie.

Flexibiliteit

Vanaf 6 september tot 1 november zijn er dagelijks 8 retourritten, 3 treinen in elke richting tussen Brussel en Londen, waarvan er telkens 1 in elke richting wordt verlengd tot Rotterdam en Amsterdam. Verder zijn er 5 treinen in elke richting op de route tussen Londen en Parijs.

Deze nieuwe dienstregeling biedt meer flexibiliteit voor Eurostarreizigers – met de eerste trein die vanuit Brussel om 9:57 uur in Londen aankomt en de laatste trein die om 18:04 uur Londen verlaat richting Brussel.

Passagiers kunnen bovendien met vertrouwen boeken. Alle tickets zijn flexibel zonder omwisselingskosten tot 7 dagen voor vertrek.

Eurostar heeft ook nieuwe maatregelen ingevoerd om de veiligheid van de passagiers te garanderen. Zo worden treinen voor elke reis grondig gereinigd en zijn er schoonmaakteams in de trein aanwezig om voorwerpen die vaak worden aangeraakt regelmatig te reinigen en ontsmetten. Alle reizigers moeten een mondmasker dragen zowel in de trein als in het station.