27/09/2022- Op 21 december vindt de eerste vlucht van de Spaanse airline Volotea vanuit Charleroi naar het Franse Lyon plaats. Met deze vlucht heeft de Waalse luchthaven er niet alleen een nieuwe bestemming, maar ook meteen een nieuwe airline bij. Brussels South Charleroi Airport telt nu maar liefst 9 verschillende luchtvaartmaatschappijen.

De toevoeging van Lyon als nieuwe bestemming versterkt de routes naar Frankrijk.
Volotea verbindt Europese regio’s tegen een concurrerende prijs, en dit met recente Airbus A319- en A320-toestellen.

137 rechtstreekse vluchten

Brussels South Charleroi Airport blijft groeien en biedt nu wereldwijd meer dan 245 bestemmingen aan (137 rechtstreekse en 109 onrechtstreekse vluchten).
Deze winter zal Brussels South Charleroi Airport de Belgische luchthaven zijn die de meeste Europese vluchten aanbiedt.

“We zijn verheugd de komst van Volotea op de luchthaven te mogen aankondigen en onze passagiers voortaan de route Charleroi – Lyon te kunnen aanbieden. We breiden ons aanbod van bestemmingen voortdurend uit om tegemoet te komen aan de behoeften van de reizigers, vooral tijdens het vakantieseizoen. We hopen dat deze eerste route naar Lyon het begin is van een groot avontuur met Volotea”, aldus Philippe Verdonck, CEO van Brussels South Charleroi Airport.

“We zijn verheugd Lyon als nieuwe bestemming te kunnen aankondigen en voor het eerst een verbinding met België te introduceren. Onze passagiers meer keuze bieden voor hun reizen staat ons nauw aan het hart, vooral tijdens de feestdagen. Deze nieuwe bestemming illustreert onze ambities om uit te breiden in Frankrijk, onze belangrijkste markt, en om ook meer in het algemeen in Europa uit te breiden”, aldus Céline Lacroix, hoofd internationale ontwikkeling van de Spaanse airline Volotea.

De vluchten Charleroi – Lyon zijn vanaf nu te koop via de reisagent en op de website van Volotea.

 

Foto’s @ Press Room Volotea