09/09/2023- De Italiaanse airline SkyAlps bevestigde zopas dat het ook deze winter naar het Italiaanse Bolzano/Bozen zal vliegen vanuit Antwerp Airport.

De vluchten starten op 23 december 2023 en lopen tot 13 april 2024. Er wordt 3X per week gevlogen, op woensdag, zaterdag en zondag.

 

Italiaanse alpen

Bolzano ligt in het hart van de Italiaanse Alpen en is de hoofdstad van de autonome provincie Zuid-Tirol. De Italiaanse regio is zeer populair bij wintersporters. Behalve voor wintersport is Bolzano ook een populaire bestemming om te wandelen en bergbeklimmen.

Antwerp Airport benadrukt dat er veel vraag is naar vluchten van Antwerpen naar Italië. “We zijn dan ook blij dat SkyAlps haar vertrouwen in Antwerp Airport bevestigt”, aldus CEO Eric Dumas.

Stephen Marnef van SkyAlps vult aan: “Vanuit Antwerpen bereiken we zowel de Nederlandse als Belgische markt. Daarnaast zien we vanuit de regio Zuid-Tirol ook een verhoogde interesse om naar Antwerpen te reizen. Met opnieuw 3 vluchten per week hopen we opnieuw op een mooi seizoen.”

 

Zuinig toestel

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. Met een verbruik van 2,3 liter brandstof per passagier per 100 kilometer, ligt het verbruikt en de CO2 uitstoot maar liefst 40% onder het Europese gemiddelde.

De Italiaanse maatschappij maakt het ook mogelijk om je CO2-uitstoot te compenseren bij het maken van een boeking, ook via de reisagent.