04/01/2022- Nadat Transavia vorige week voor het eerst vanuit Brussels Airport opsteeg richting winterbestemming Innsbruck, plant de Nederlandse lowcost airline vanaf 30 juni – na 2 jaar Coviduitstel- ook effectief met zomervluchten vanuit de Belgische nationale luchthaven te starten. 4 zuiderse zonbestemmingen zullen worden aangevlogen.

Komende zomer biedt Transavia vier bestemmingen aan vanaf Brussels Airport: Alicante en Ibiza in Spanje, Heraklion-Kreta in Griekenland en Faro in Portugal.

Naar Ibiza en Faro zal er 4X per week worden gevlogen, naar Alicante 5 tot 6 keer in de week en naar Heraklion 2 keer per week. Om dit mogelijk te maken stationeert Transavia 1 toestel permanent in Brussel.

De vluchten naar de zomerbestemmingen starten per 30 juni 2022.

 

Uitstel maar geen afstel

Al voordat corona de economie en maatschappij beheerste had Transavia al plannen om te starten met vluchten vanaf Brussels Airport. In de afgelopen 1,5 jaar is er, naast het plannen en onderhouden van het Transavia netwerk in Nederland, ook gekeken naar de mogelijkheden voor het netwerk op de lange(re) termijn. En de keuze voor Brussel is dus nog steeds valide. Al wordt er wel minder groots gestart dan 2 jaar geleden – pré-Covid-was voorzien.

“Onze 4 vluchten vanaf Brussels Airport versterken onze positie in de Nederlandse en Belgische markt’, aldus Marcel de Nooijer, algemeen directeur van Transavia. ‘Veel van onze huidige klanten en business partners komen al uit België en zuidelijk Nederland. Daarom zien wij het starten met vliegen vanaf Brussel als een mooie stap om bestaande klanten in België en Nederland te blijven voorzien in hun wensen met een aantal prachtige bestemmingen.”

Nu al wintervlucht naar Innsbruck

Voorafgaand aan de zomer van 2022 startte Transavia recent (op 23 december) al met vluchten (2X per week)van Brussel naar Innsbruck in Oostenrijk. Die lijn blijft tot eind maart/begin april behouden.