07/05/2021- Brussels Airlines gaat een nieuwe samenwerking aan met Medical Travel Companions om een nog persoonlijkere service te kunnen bieden aan reizigers met specifieke noden. Passagiers kunnen daardoor voortaan tegen betaling gebruik maken van een persoonlijke medische begeleider voor, tijdens of na de vlucht.

De nieuwe service, die sinds deze week beschikbaar is en samen met de vlucht geboekt kan worden, biedt een selectie van geïndividualiseerde pakketten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de passagier.

Gekwalificeerde begeleiders
Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket. De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden voor, tijdens en na hun vlucht – in de huidige context bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test. De service richt zich tot een brede doelgroep zoals gezinnen met jonge kinderen, senioren en passagiers met beperkte mobiliteit of medische problemen die hulp nodig hebben tijdens hun reis of met meer autonomie willen reizen.

De tarieven voor een medische reisbegeleider zijn afhankelijk van de gevraagde diensten en variëren van ongeveer 450 tot ongeveer 2.900 euro. Meer details over het aanbod zijn beschikbaar via de website van Brussels Airlines of via uw reisprofessional.