20/09/2023- Transavia voegt komende zomer drie nieuwe bestemmingen toe aan haar netwerk vanuit Brussel. OOk bestaande routes zullen worden uitgebreidt. De Nederlandse airline stationeert daarvoor een derde vliegtuig op Brussels Airport.

Het gaat om het Italiaanse Bari, Marrakech (Marokko) en Thessaloniki (Griekenland). Daarnaast kan vanaf Eindhoven straks naar Oslo worden gevlogen. Vanaf Amsterdam is het Albanese Tirana een extra bestemming.

 

Startdata

Vanaf 27 juni is het mogelijk om met Transavia vanuit Brussel naar Bari in Italië te vliegen. Er zijn 3 vluchten per week. Naar Marrakech in Marokko starten de vluchten een dag later (28 juni) ook drie keer per week. Brussel-Thessaloniki in Griekenland zal vanaf 29 juni twee keer per week worden aangevlogen.

Daarnaast zullen een aantal bestaande bestemmingen vaker worden gevlogen. Daarvoor zal Transavia een derde vliegtuig op Brussel stationeren.

 

Verder groeien

Transavia begon in de zomer van 2022 met vliegen vanuit Brussel. De luchtvaartmaatschappij merkt een groeiende vraag naar tickets voor zowel zon- als winterbestemmingen vanuit de Belgische luchthaven, ook voor reizigers uit het Zuiden van Nederland. Om aan de groeiende vraag te voldoen zal vanaf komende zomer met drie toestellen worden gevlogen vanaf Brussels Airport.

“Transavia is in Brussel voor de lange termijn. We bouwen gestaan aan ons routenetwerk, ook door het opvoeren van onze frequentie. Daarmee voldoen we aan de behoefte van de consument in België. We zijn ook van plan verder te groeien op Brussel” zo klinkt het.

 

Bezettingsgraad

“Transavia is in Brussel zeer goed ontvangen. Dit resulteerde vanaf moment een al in volle vliegtuigen met een zogeheten loadfactor van boven de 90% ”, verduidelijkt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “Om aan de groeiende vraag te voldoen zullen we ook verschillende bestemmingen vanaf Brussel vaker vliegen.”

Vanuit Brussel vliegt Transavia momenteel naar Tenerife, Faro, Sevilla, Malaga, Alicante, Ibiza, Zakynthos en Heraklion. In de winter wordt er ook gevlogen op Innsbruck en Salzburg.

 

Uitbereiding in Nederland

De route Eindhoven-Oslo kan al vanaf 29 februari 2024 worden gevlogen. Het is niet voor het eerste dat Transavia naar de Noorse hoofdstad vliegt. Daarnaast kan vanaf Amsterdam per 3 april naar Tirana worden gereisd. Ook de hoofdstad van Albanië was eerder al een bestemming van Transavia.

De tickets naar alle zomerbestemmingen 2024 zijn vanaf vandaag boekbaar.

 

Foto’s @ Transavia