22/02/2022-Qatar Airways kijkt nostalgisch terug naar haar beginperiode en steekt daarom naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan een Boeing 777-300 in retrokleuren. Op de staart van het toestel prijkt ook het allereerste logo van de luchtvaartmaatschappij.

Het vliegtuig in retro-jasje vloog voor het eerst als vlucht QR 0041 van Hamad International Airport (HIA) in Doha naar Charles de Gaulle Airport in Parijs en zal de komende 12 maanden een vertrouwd beeld worden op een groot aantal routes van Qatar Airways.

 

“We zijn enorm opgetogen om onze 25ste verjaardag te vieren door dit unieke vliegtuig in onze vloot te introduceren” zo vertelt Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group. “We hopen dat dit retrodesign veel reisherinneringen zal oproepen bij onze passagiers, vooral bij diegenen die in de beginjaren al met ons vlogen. Het geeft immers aan hoe ver we inmiddels gekomen zijn als nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, uitgroeiend tot zesvoudig winnaar van de World’s Best Airline.”

Foto’s @ Qatar Airways