23/02/2021- Het Antwerpse luchtvaartbrokersbedrijf The Aviation Factory geeft klanten vanaf nu de mogelijkheid om cryptovaluta te gebruiken om een privévliegtuig te huren. Het bedrijf wil daarmee – als eerste in Europa- inspelen op het groeiende aantal millennials dat investeert in digitale munteenheden.

 

“Tijdens de lockdown zijn heel wat jongeren zich gaan interesseren in de handel van aandelen en cryptocurrencies. Daarbij schuwden sommigen onder hen de risico’s niet en boekten ze uitzonderlijk grote winsten. Deze millennials leven in het heden en hebben er geen moeite mee om een private jet te boeken om hun succes te vieren”, aldus Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Er is zowaar een nieuwe groep privéjet-gebruikers ontstaan: de ‘Robinhood-generatie’, genoemd naar de bekende beursapp. Steeds vaker werd de vraag gesteld of de vlucht ook met crypto kan betaald worden. Dat is voortaan mogelijk. The Aviation Factory aanvaardt naast bitcoin ook ethereum en een aantal andere cryptovaluta als betaalmiddel.”

 

Vluchten op maat

The Aviation Factory is een Europese specialist wat het organiseren van vluchten op maat betreft. Via een uitermate performant computersysteem kan het bedrijf de beschikbaarheid van duizenden vliegtuigen wereldwijd monitoren. Achterliggend zit dan ook een database met daarin o.a. ruim 3360 private jets. Op de TAF-website kunnen klanten de gewenste route ingeven. De ‘private jet calculator’ van de luchtvaartbroker geeft vervolgens concrete prijsvoorstellen.

Wie een private jet bij hen wil huren, kan dat dus vanaf nu dus ook in bitcoin, ethereum of andere cryptovaluta betalen.

Heruitgevonden

The Aviation Factory organiseert jaarlijks ruim 3000 vluchten voor o.a. productlanceringen, incentives, sportcharters alsook vervoer van congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf zichzelf heruitgevonden door actief te worden in de cargosector (o.a. mondkapjestransporten) en door te helpen bij dringende crewwissels voor schepen, repatriëring van gestrande passagiers en andere essentiële vliegmissies.

Meer info:

www.the-aviation-factory.com