Vanaf voorjaar 2019 introduceert ANA de Airbus A380 in haar vloot. Het eerste toestel krijgt meteen een heel speciaal kleurenschema want vandaag onthulde de Japanse luchtvaartmaatschappij dat het vliegtuig de look van … een zeeschilpad krijgt!

De keuze voor de zeeschildpad verwijst naar de eerste bestemming waarop het nieuwe grootste toestel uit de vloot vanuit Tokyo (thuisbasis van ANA) zal vliegen, namelijk Honolulu op Hawaï.

Honolulu is, naast de vele zakenbestemmingen,  de meest populaire vakantiebestemming die de luchtvaartmaatschappij vanuit Tokyo aanvliegt en de groene zeeschildpad wordt er beschouwd als een symbool van geluk en voorspoed.

Wedstrijd

Het “Honu”-ontwerp (verwijzend naar “zeeschilpad” in de hawaIaanse taal)  is de winnende inzending van een wedstrijd die ANA organiseerde. In totaal ontving de Japanse airline meer dan 2000 inzendingen.

In totaal heeft ANA drie A380’s in bestelling en wordt ze de eerste Japanse maatschappij die met de A380 gaat vliegen. “Flying Honu” wordt ook de naam voor haar hele A380 vloot. De airline plant ook enkele activiteiten op Hawaï om de groene zeeschilpad mee te helpen beschermen. Het dier staat immers op de lijst van bedreigde diersoorten.

ANA vliegt ook dagelijks vanuit Tokyo naar Brussel en terug. Daarvoor wordt een Boeing Dreamliner 787 ingezet. Of de Flying Honu ooit Brussel zal aandoen, wordt nog afwachten. maar wie als eerste met het vliegende schildpad wil vliegen, raden we met plezier een trip Japan in combinatie met Hawaï aan!