2019 wordt een jaar vol vernieuwing voor Thalys want naast 3 nieuwe Franse bestemmingen kondigt de internationale treinmaatschappij ook een volledig nieuw design voor haar treintoestellen aan. Maar in september van dit jaar komt er al een nieuw tarief voor vrijetijdsreizigers bij.

Disneyland Parijs & luchthaven Parijs

Qua bestemmingen zal ten eerste het oosten van Parijs vanaf april 2019, dankzij twee nieuwe bestemmingen, Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée, in directe verbinding staan met zowel Brussel, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol als Amsterdam. Met een trajecttijd (tussen 1.30 uur en 3.40 uur) biedt dit heel wat mogelijkheden voor zowel vrijetijds- als business klanten. Want Marne-La Vallée is ideaal voor reizigers die per trein naar Disneyland Parijs willen & Roissy-Charles de Gaulle is dan weer interessant voor reizigers die vanuit de luchthaven van Parijs verder de wereld willen invliegen.

Zomertrein naar Bordeaux

Daarnaast wordt tussen Brussel en Bordeaux in juni 2019 ook een nieuwe “Thalys Soleil” ingehuldigd waarbij reizigers elke zaterdag met deze nieuwe zomerse rode treinrit in 4.07 uur reizen tussen deze twee steden.

Nieuw interieur en plaats voor fietsen aan boord

Ook qua treinstellen zal vanaf de 2e helft van 2019 een fikse vernieuwingswind waaien, want Axel Enthoven (Yellow Window) heeft samen met het designadvies van de ontwerpster matali crasset de treinstellen volledig heringericht. Met 7 % extra capaciteit zullen deze treinen met de codenaam “RubY” (de renovatieronde zal in 2022 voltooid zijn) de ontwikkeling van de Europese mobiliteit kunnen helpen ontwikkelen en een maximaal comfort voor de passagiers kunnen blijven garanderen. Als kers op de taart zullen er plaatsen voor fietsen voorzien worden in de treinstellen.

Nieuw tarief voor vrijetijdsreizigers

Ook het aanbod, dat begin dit jaar al werd herzien, zal verder evolueren. Vanaf september van dit jaar vervoegt “Premium Mini” immers het tariefgamma, speciaal bedacht voor vrijetijdsreizigers die van alle Premium-diensten willen profiteren, behalve de flexibiliteit. Zo kunnen zij bv nog steeds genieten van de maaltijden die aan de zitplaats worden geserveerd, maar betalen zij een lagere prijs (-30%). De voorwaarde is dat ze met twee reizen.

Andere nieuwe diensten vanaf september: een nieuwe Premium krantenkiosk, maar ook een nieuwe website en een nieuwe Thalys-app met verbeterde functies.