10/10/2023- De nachttrein van European Sleeper richting Berlijn zal vanaf 25 maart verder doorrijden naar het Oost-Duitse Dresden en de Tsjechische hoofdstad Praag als eindbestemming krijgen.

De nachttrein die sinds eind mei van dit jaar 3X per week vanuit België en Nederland vertrekt, heeft voorlopig nog Berlijn als eindhalte. Maar zoals al sinds de opstart van het bedrijf gepland stond, komt daar vanaf 25 maart volgend jaar verandering in en rijdt de trein verder naar Praag. De nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn zal daardoor vanaf de lente vier Europese hoofdsteden verbinden.

Door spoorwerken was het traject tot in Tsjechië er niet vanaf het begin bij.

De trip Brussel-Praag zal zowat 15,5 uur duren.

 

Trajectverlenging

European Sleeper heeft nu de nodige rijsporen voor de trajectverlenging verkregen. Maandag, woensdag en vrijdag vertrekt de trein om 19.22 uur in Brussel-Zuid. Na tussenstops in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en een reeks andere Nederlandse en Duitse stations komt de trein ‘s anderdaags rond 6.20 uur toe in Berlijn. Rond 8.30 uur arriveert de trein in Dresden en – na nog enkele tussenstops- even voor 11 uur komen de reizigers dan aan in het eindstation van de rit: Praag. In omgekeerde richting: Wie op zondag, dinsdag en donderdag even na 18 uur vertrekt in Praag, is rond 9.30 uur in Brussel.

 

 

Tevreden

Na ruim vier maanden kijkt European Sleeper tevreden terug op de start. “Wij hebben inmiddels meer dan 20.000 reizigers vervoerd en zijn daar heel trots op. In de zomerperiode waren de treinen goed bezet en was een aantal treinen zelfs volledig volgeboekt”, verduidelijkt mede-oprichter Chris Engelsman.

In 2025 wil European Sleeper een tweede nachttrein lanceren tussen Amsterdam, Brussel en Barcelona.

Foto’s @ European Sleeper