22/01/2024-Omdat in het verleden teveel reizigers hun aansluitende vlucht misten, heeft British Airways vorige week de minimale overstaptijd op haar thuisbasis Londen Heathrow verlengd. Daarmee wil de luchtvaartmaatschappij haar passagiers relaxter laten reizen.

Die minimale connecting time bedraagt sinds 9 januari immers 75 minuten- ipv 60 minuten in het verleden.

Het gaat daarbij om overstappen binnen Terminal 5. Voor reizigers die bij hun overstap van Terminal 3 naar Terminal 5 moeten switchen (of omgekeerd), blijft de minimale overstaptijd 90 minuten. Die reizigers moeten immers een bus nemen om van de ene naar de andere terminal te geraken.

 

Langere reistijd

Hoewel British Airways deze beslissing doorvoert om haar passagiers minder stress te bezorgen, is het nog afwachten of alle reizigers hiermee tevreden zullen zijn. Een langere overstaptijd betekent immers ook een langere totale reistijd en soms minder overstapmogelijkheden bij reservering van de tickets. Dat kan klanten, zeker zakenreizigers, ook richting concurrende airlines en luchthavens duwen.

Op de meeste andere grote Europese luchthavens is de minimale connecting time immers nog steeds een stuk korter. In Brussel wordt er 45 min of 55 minuten als minimumtijd gerekend (afhankelijk van een Schengen/non-Shengen overstap), in Amsterdam Schiphol is de minimale overstaptijd zelf slechts 40 of 50 minuten. In Frankfurt is de minimale connecting time dan weer 45 minuten, in Zurich 40 minuten en in Parijs CDG 60 minuten.

Maar Wenen breekt het record met slechts.. 25 minuten! Tenminste als je overstapt tussen 2 verschillende vluchten van airlines die tot de Star Alliance Group behoren. Dat is te danken aan de “Austrian Star Alliance terminal”, waarbij enkel van verdieping moet worden geswitched, en niet van terminal.

 

Foto’s @ London Heatrow Media & Freepik

 @London Heatrow