12/09/2023- Singapore Airlines (SIA) lanceert vanaf 5 april 2024 non-stopvluchten tussen Singapore en Brussel. Daarmee keert de luchtvaartmaatschappij na ruim 20 jaar terug naar ons land.

De terugkeer naar Brussel was eigenlijk al voor 2020 voorzien en werd vlak voor het uitbreken van de Covidcrisis ook zo officieel aangekondigd, maar kon toen begrijpelijkerwijze door de wereldwijde crisis niet doorgaan. Maar 4 jaar later komt die terugkeer van SIA naar Brussel er dus toch.

 

4X per week

SIA zal vier wekelijkse vluchten naar Brussels Airport uitvoeren met de langeafstandsvariant van haar Airbus A350-900, die beschikt over 253 zitplaatsen in drie klassen: 42 in Business Class, 24 in Premium Economy Class en 187 in Economy Class. Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties zal vlucht SQ304 op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 23.55 uur (plaatselijke tijd) vertrekken van Singapore naar Brussel. De terugvlucht, met vluchtnummer SQ303, zal op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag om 12.10 uur (plaatselijke tijd) vertrekken van Brussel naar Singapore. Met Brussel erbij wordt het aantal Europese bestemmingen in het SIA-netwerk verhoogd naar 13. Dat weerspiegelt het engagement van de luchtvaartmaatschappij om meer vluchten aan te bieden naar deze belangrijke regio.

“Brussel is een belangrijk Europees economisch en politiek centrum, en met de lancering van deze vluchten prijkt een extra historische en charmante stad op de lijst van SIA’s bestemmingen. Het biedt onze klanten die vanuit Europa reizen een extra overstappunt naar Singapore en de ruimere regio Azië-Stille Oceaan via onze hub Changi Airport. SIA zal haar netwerk blijven evalueren en op zoek gaan naar mogelijkheden om haar klanten meer opties te bieden.” aldus Dai Hao Yu, waarnemend Senior Vice President Marketing Planning bij Singapore Airlines:

Tickets zullen vanaf morgen- 13 september 2023 -geleidelijk te koop worden aangeboden via de verschillende distributiekanalen, dus ook via de reisagent.

(Foto’s @ SIA)