03/03/2022- Lowcost airline Ryanair vliegt dit zomerseizoen vanuit de luchthaven in Charleroi naar maar liefst 20 nieuwe bestemmingen.

De nieuwkomers zijn Billund, Catania, Helsinki, Liverpool, Madeira, Rome Fiumicino, Sibiu, Suceava, Trapani, Trieste, Brive, Genoa, Kaunas, Lourdes, Menorca, Poznan, Santiago, Stockholm, Tetuan en Vitorai.

Dat brengt het totaal aantal Ryanairbestemmingen vanuit Brussels South Charleroi Airport momenteel op 117. Vanuit Brussels Airport (Zaventem) worden er deze zomer 16 Ryanair-bestemmingen aangeboden.

Geen gemakkelijk jaar

Nochtans verwacht Ryanair topman Michael O’Leary geen gemakkelijk jaar voor zijn bedrijf. Er zijn niet alleen de fel stijgende brandstofprijzen maar Ryanair zag ook het aantal boekingen na de Russische invasie in Oekraïne plots met 1/5 zakken. Maar inmiddels herstelt de verkoop van tickets zich stilaan weer, volgens de topman. O’ Leary meent dat zolang de oorlog niet verder escaleert, de invasie geen grote impact zal hebben op de verkoop van tickets in Oost-Europa. Ryanair vloog tot vorige week op 4 luchthavens in Oekraïne, goed voor jaarlijks zo’n 2 miljoen passagiers daar.

De toestellen die op die routes vlogen, blijven niet stilstaan, maar zullen nu extra worden ingezet op populaire zonbestemmingen in Europa zoals Griekenland, Spanje en Italië.