25/07/2023- De opening liep enkele maanden vertraging op, maar vrijdag is het zover. Dan opent het langverwachte hotel RIU Plaza London Victoria haar deuren voor gasten.

Dit nieuwe 4-sterrenhotel met 435 kamers ligt in het centrum van Londen in de wijk Westminster, vlakbij Buckingham Palace en de Big Ben. Ook het drukbezochte Victoria Station ligt op enkele meters afstand.

Elegantie

Het Riu Plaza London Victoria zelf heeft een minimalistisch, eigentijds ontwerp en straalt een elegante sfeer uit. En net zoals in veel Engelse hotels, bevinden zich hier ook de ruimste kamers op de begane verdieping, om de ruimte te optimaliseren.

Naast de lobby bar beschikt het hotel over een restaurant waar een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd (inbegrepen in de kamerprijs) en waar ook à la carte kan worden gedineerd. Gasten hebben ook toegang tot een volledig uitgeruste fitnessruimte die 24 uur per dag geopend is.

 

10e stadshotel

RIU Plaza London Victoria is al het 10e stadshotel voor de – ook bij Belgen – zeer populaire RIU Hotelketen én is het eerste hotel voor de keten in het Verenigd Koninkrijk. De RIU Plaza stadshotels mikken op een gemengd publiek van vakantiegangers (citytrippers) en zakenreizigers. Na Londen staan er binnenkort nog de openingen van 2 andere stadshotels op de RIU planning, nl één in Toronto (Canada) en één in Chicago (USA).

Foto’s RIU Plaza London Victoria @ RIU Hotels & Resorts