17/06/2019- Jamaica ontvangt steeds meer toeristen, de bestemming zit de laatste jaren dan ook wereldwijd in de lift. Om aan de stijgende vraag te voldoen, worden er de komende 5 jaar maar liefst 12.000 nieuwe hotelkamers op het eiland bijgebouwd…

De Spaanse hotelketen H10 is momenteel van plan om 250 miljoen Amerikaanse Dollars te investeren in 1.000 kamers in Trelawny. De Amaterra Group is in dezelfde regio ten oosten van Montego Bay begonnen met de werkzaamheden voor een hotelproject met in eerste instantie 1.200 kamers. Naar verwachting komen er later nog ongeveer 5.000 bij.

Bij de westelijk gelegen Parish Hanover wordt door Princess Hotels & Resorts $ 500 miljoen geïnvesteerd in een hotel met 2.000 kamers, terwijl Hard Rock 1.100 kamers in Montego Bay wil bouwen. In St. Ann, ten westen van Ocho Rios, wil de hotelketen Karisma in een eerste ontwikkelingsfase 200 miljoen dollar investeren in de bouw van 800 kamers. Ondertussen steekt Moon Palace in Ocho Rios $ 160 miljoen in 700 nieuwe kamers.

In januari van dit jaar werd het S Hotel aan de Hip-Strip van Montego Bay met 120 kamers geopend. En later dit jaar wordt in Kingston het Wyndam Hotel met ongeveer 250 kamers geopend. ook hotel AC Marriott, een samenwerking tussen Marriott International en Sandals Resorts International, opent binnenkort in New Kingston met bijna 220 kamers.

Recordgroei

“Jamaica’ s toerisme beleeft momenteel een recordgroei in aantal aankomsten en opbrengsten” aldus Minister van Toerisme Edmund Bartlett. “Het resultaat zijn nieuwe hotels en uitbreiding van verschillende bestaande ketens die van Jamaica een winstgevende bestemming maken.”