11/05/2023- Vanaf 1 september herneemt Qatar Airways haar rechtstreekse verbinding tussen Doha en Auckland (Nieuw Zeeland). Deze route vormt de derde langste lijnvlucht ter wereld. Momenteel maken de vluchten tussen Doha en Auckland nog een tussenstop in het Australische Adelaide.

Vanaf 1 september 2023 zal Qatar Airways zeven keer per week vanuit Doha naar Auckland vliegen, met vertrek om 01u50 lokale tijd. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A350-1000, met 46 stoelen in Business Class en 281 plaatsen in Economy Class.

 

Qsuite aan boord

De Qsuite, die beschikbaar is voor passagiers in Business Class, is één van de belangrijkste kenmerken van de route. Deze nieuwe business class stoel  – die uitgeroepen werd tot beste Business Class seat ter wereld- leent zich immers uitstekend voor de lange vluchtduur. Afhankelijk van de richting spenderen de passagiers op deze route immers 16 tot 17 u non-stop in de lucht, goed voor iets meer dan 14.500 km. Alleen de Singapore Airlines-vluchten van Singapore naar New York JFK en New York Newark leggen nog meer kilometers af. Maar op die vluchten zijn dan weer geen gewone Economy tickets boekbaar.

 

Tijdsbesparing

“De directe route tussen Doha en Auckland voegt zich bij een aantal nieuwe routes die de afgelopen weken zijn aangekondigd en bespaart de passagiers tijd” aldus Qatar Airways Group Chief Executive Officer, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker.

De vluchten zijn vanaf vandaag boekbaar, uiteraard ook via de reisagent.

Dagelijks vluchtschema:

– Doha (DOH) naar Auckland (AKL): vertrek van vlucht QR920 om 01:50 en aankomst om 02:45 (D+1) lokale tijd*.
– Auckland (AKL) naar Doha (DOH): vertrek van vlucht QR921 om 15:00 en aankomst om 23:15 lokale tijd*.

*Vanaf 24 september, als gevolg van de verandering van de zomertijd in Auckland, zullen vluchten QR920 en QR921 respectievelijk een uur later aankomen en vertrekken.

 

Foto’s @ Qatar Airways