7/06/2019- Vanaf 29 juni zal Pobeda niet langer vanaf Oostende-Brugge naar de Russische hoofdstad vliegen. Pobeda, dochtermaatschappij van Aeroflot, heeft deze beslissing gisterenavond officieel meegedeeld aan de Oostendse luchthavendirectie.

Diverse redenen liggen aan de basis van deze hopelijk tijdelijke maatregel. “Ondanks het feit dat Pobeda met deze nieuwe route, VKO-OST-VKO, direct goed scoorde bij het zowel Russische als Vlaams publiek wist men reeds bij aanvang bij de Luchthaven dat de frequentie tijdens de zomer wellicht zou dalen omdat citytrips nu eenmaal niet populair zijn tijdens de zomermaanden en men meer de zonnige oorden gaat opzoeken” klinkt het in een persmededeling. “De magere verkoopcijfers voor deze zomer en het feit dat men bij Pobeda alsmaar meer overtuigd is van het feit dat deze route beter geschikt is tijdens de herfst en de lente, veranderen de koers van Pobeda.

Succesvolle start

“Na een zeer succesvolle start met telkens sterke bezettingsgraad per vlucht komt deze opschorting als een verrassing” meldt Ostend- Bruges Airport. Pobeda vloog sinds 3 maart 3 keer per week tussen Moskou en Oostende. Nog geen 4 maanden later wordt de lijn dus alweer opgedoekt.

Of de vluchten na de zomer nog zullen terugkeren, is echter nog maar de vraag…