Reizigers uit de EU zonder (volledige) vaccinatie kunnen weer gemakkelijk naar Spanje en Turkije reizen. Beiden landen laten de testverplichting voor niet-gevaccineerde Europeanen immers nu helemaal vallen.

Spanje verplicht inkomende reizigers uit EU-landen en de Schengenzone niet langer hun Coronacertificaat voor te leggen om bij aankomst in het land aan te kunnen tonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent zijn hersteld zijn of negatief zijn getest op het coronavirus. Dit wil dus zeggen dat niet-gevaccineerde reizigers uit de Benelux ook geen test meer nodig hebben om Spanje binnen te komen.

Reizigers van buiten de EU die niet zijn gevaccineerd, zijn wel nog aan de Spaanse testverplichting onderworpen.

 

Turkije: iedereen zonder test welkom

Ook Turkije schrapt de verplichte test voor inkomende reizigers & dit voor reizigers uit de hele wereld. Daarmee vervallen trouwens alle Covidmaatregelen om Turkije binnen te komen.

Eerder werd al bekend dat ook voor Duitsland en Italië sinds 1 juni geen vaccinatie-, test- of herstelbewijs meer nodig is. Ook Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland en Griekenland hebben hun reisrestricties afgeschaft, net als de Scandinavische landen, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en Kroatië.