19/03/2024- NMBS heeft vandaag Eurocity gelanceerd. Reizigers die deze zomer naar Parijs willen sporen, kunnen tussen 24 juli en 11 augustus rekenen op twee extra treinen per dag naar de Franse hoofdstad. Tussen 28 augustus en 8 september gaat het om één extra trein per dag. Deze periodes vallen samen met de Olympische en Paralympische Zomerspelen.

De Eurocity trein is een klassieke trein (dus geen hogesnelheidstrein) en vertrekt vanuit Brussel Zuid en rijdt tot Parijs Noord. De trein houdt op het traject ook halt in het station van Bergen (de enige stop tussen Brussel en Parijs) waar reizigers ook kunnen opstappen.

 

Reservatie verplicht

De ticketverkoop start vandaag en reservatie is steeds verplicht. Tickets zijn te koop via de website van NMBS Internationaal. De prijs van een ticket in tweede klasse start vanaf 34 Euro enkele reis. In eerste klasse is dat 49 Euro. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er speciale tarieven beschikbaar. De tickets kunnen ook gecombineerd worden met het Connection ticket voor je aansluiting vanuit/naar eender welk ander station in België.

“Kiezen voor de trein betekent kiezen voor de meest duurzame, ontspannende, veilige en efficiënte reis naar dit wereldwijde sportevenement”, aldus Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.

 

Foto @ NMBS