30/05/2019- Het North Sea Aviation Center (NSAC) heeft deze week de deuren geopend op de luchthaven van Oostende. De nieuwe business teminal is een totaalconcept voor general aviation klanten op de luchthaven; zowel voor privé- als zakelijke vluchten. 

De business terminal, 857m² groot en beschikkend over alle faciliteiten gaande van een VIP-lounge tot kantoorruimtes, komt er naar aanleiding van de toenemende vraag en bijgevolg het stijgend aantal privéjets dat landt op de Luchthaven Oostende-Brugge. Deze privévluchten maken 5 tot 10% van de inkomsten uit.

“Het is de bedoeling om meer grotere privéjets naar hier te halen. De operationele capaciteiten van de luchthaven enerzijds en de nieuwe NSAC faciliteiten anderzijds zijn in dat kader belangrijke troeven die we zeker zullen uitspelen op internationale beurzen en in onze rechtstreekse contacten met operatoren” aldus Erik Vermeersch, één van de drijvende krachten achter het project. “We mikken op circa 1 500 bewegingen per jaar en zullen zowel de luchthaven als NSAC heel doelgericht promoten.”

6% business vluchten
Van de ongeveer 24.000 bewegingen is op vandaag 6% business aviation. Dit aandeel is op vandaag nog vrij beperkt maar door de nieuwe infrastructuur zal dit ongetwijfeld groeipotentieel opleveren.

“Business Aviation is de derde pijler in het ontwikkelingsplan voor onze luchthaven, samen met passagiersactiviteiten, aircargo/logistiek en e-commerce distributie” vertelt Marcel Buelens, CEO van de luchthaven van Oostende. “Met NSAC gaan we straks de zakenreizigers de snelheid, het comfort en de discretie brengen die zij nodig hebben. Tot nu toe waren onze VIP, privé- en zakenvluchtenactiviteiten ondergebracht in onze algemene terminal wat niet ideaal was. Hier komt nu een drastische verandering in en hopelijk brengen alle activiteiten via NSAC extra jobs naar onze luchthaven en regio. Bij NSAC zal ook douane en grenspolitie een vaste stek krijgen. Wij kijken uit naar een goeie samenwerking en zullen samen met NSAC onze luchthaven blijven promoten.”

Activiteiten
Enkele diensten die NSAC zal aanbieden in de nieuwe business terminal zijn ground handling voor alle privé- en zakelijke vluchten tot 45,5 ton, onderhoud van toestellen en helikopters in samenwerking met Gill Aviation. Tevens staat NSAC ook in voor de catering aan boord en bieden zij medische keuringen voor piloten aan, er is een VIP-lounge in de nieuwe business terminal. Tevens is er de mogelijkheid tot reservatie van limousines, auto’s en fietsen, etc. Verder verlenen zij ook advies en ondersteuning bij de verkoop van toestellen en helikopters.