03/09/2021- Rackham, het toestel opgedragen aan Kuifje & nog steeds één van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld, blijft nog minstens tot 2026 deel uitmaken van de Brussels Airlines vloot. De samenwerking tussen de airline & Moulensart wordt verlengd.

Momenteel vliegen er 5 “Belgian Icon” vliegtuigen bij Brussels Airlines rond: Amare (opgedragen aan het wereldwijd populaire Belgische muziekfestival Tomorrowland), Trident (opgedragen aan de Belgische Rode Duivels), Aerosmurf (opgedragen aan de Smurfen), Bruegel (opgedragen aan de Belgische kunstschilder Pieter Brueghel) en Rackam (opgedragen aan Kuifje). Omdat dat laatste vliegtuig de deadline voor herschildering bereikt had, zijn Moulinsart (het bedrijf dat de werken van tekenaar Hergé beschermt en promoot) en Brussels Airlines overeengekomen hun samenwerking te verlengen en de beschildering van het vliegtuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Dat betekent dat Rackham nog ten minste 5 jaar in de vloot van de luchtvaartmaatschappij zal blijven.

Upgrade

Terwijl de buitenkant van het toestel bijna identiek blijft aan de huidige beschildering zal de binnenkant van het toestel een upgrade krijgen met nog meer illustraties van de hand van Hergé.