China wordt opnieuw een stukje meer bereikbaar vanuit België want op 20 maart lanceert Hainan Airlines met een nieuwe vluchtlijn naar Shenzhen haar 3e Chinese bestemming vanuit Brussels Airport.

Wereldhoofdstad van de elektronica

De stad, die op zo’n 40 km van Hong Kong ligt,  telt 11,4 miljoen inwoners (dat zijn er 4 miljoen meer dan Hong Kong) en wordt beschouwd als wereldhoofstad van de elektronica. De regio wordt dan ook wel eens “Silicon Valley of China” genoemd en heeft ook zeer uitgebreide havenactiviteiten, productieeenheden en financiële instellingen. De nieuwe vluchtlijn zal dan ook vooral zakenreizigers en Belgische bedrijven aanspreken. Het biedt hen immers nieuwe rechtstreeks bereikbare zakelijke mogelijkheden en afzetmarkten.

Hainan Airlines vliegt al meer dan tien jaar vanuit Brussels Airport. In 2006 lanceerde de luchtvaartmaatschappij een rechtstreekse verbinding naar de Chinese hoofdstad Bejing en in oktober vorig jaar voegde Hainan Airlines daar een rechtstreekse vlucht naar Shanghai aan toe. Daar komt dus als 3e verbinding Shenzhen bij.

De route Brussel-Shenzhen zal bij de start twee keer per week gevlogen worden met een Boeing 787 Dreamliner, een van de modernste toestellen in de luchtvaart.

Nog meer Chinese bestemmingen op komst

Maar Hainan Airlines is niet de enige maatschappij die een nieuwe Chinese bestemming vanuit Brussel lanceert. Op 25 maart start ook Cathay Pacific een rechtstreekse vlucht en dat naar Hongkong. Die route zal 4X per week worden aangeboden.