28/09/2018- Reizigers van Air Transat met een Eco Budget ticket mogen vanaf 1 april 2019 niet langer gratis ruimbagage inchecken. De Canadese luchtvaartmaatschappij rekent passagiers die de allergoedkoopste reistickets boeken daarvoor voortaan een vergoeding aan. 

Voor transatlantische boekingen gemaakt vanaf 2 oktober rekent de airline voortaan 44 tot 56 euro per koffer aan (one way), afhankelijk of die vooraf online wordt gereserveerd of pas op de vertrekluchthaven zelf. Voor een tweede koffer dient steeds 80 Euro te worden betaald.

Standardisering van Economy tarieven

De nieuwe maatregel past in de standarisering van de Economy Class tarieven van Air Transat om zo beter te kunnen concurreren met collega airlines waarbij de klant ook enkel betaalt voor de services waarvan hij gebruikt maakt. Eco Budget is de goedkoopste tariefklasse van de airline. Naast betalende bagage is het voor deze ticketklasse voortaan ook niet meer mogelijk het ticket te wijzigen of te annuleren.

Passagiers met een Eco Standard- of Eco Flex-ticket mogen wél nog steeds hun ruimbagage gratis inchecken, net als Option Plus-passagiers en passagiers met optie “Club Class”.

Vanuit Brussel & Amsterdam Schiphol

Air Transat vliegt vanuit Brussel van begin mei tot eind oktober rechtstreeks naar Montreal & rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Calgary, Vancouver en Toronto.