21/11/2023- Vanaf begin januari 2024 zal het Disneyland Park in Disneyland Parijs net zo kleurrijk en vreugdevol worden als in een film. Op 8 januari start het park immers met de geleidelijke introductie van Disney Symphony of colors: een reeks betoverende nieuwe ervaringen die kleur zullen toevoegen aan de donkere winter. Dit programma bevat een nieuwe avondshow met drones, een nieuwe dagshow en gloednieuwe decoraties.

Vanaf 8 januari 2024 begint het ‘Disney Symphony of Colours’ programma met … een lichtjesparade in de lucht! ‘Disney Electrical Sky Parade’ is een nieuwe avondshow die gesynchroniseerde drones, videoprojecties, lichten en fonteinen op het kasteel van Doornroosje combineert. De lucht wordt getransformeerd in een kleurenpalet dankzij de betoverende verlichting boven het kasteel. Maximaal 500 drones vormen een parade in de nachtelijke hemel met verlichte paradewagens, waaronder Mickey Mouse en de oogverblindende trein van zijn vrienden, de schattige draak Elliott en de koets van Assepoester. Deze nieuwe avondshow is geïnspireerd op de Main Street Electrical Parade een avondspektakel dat tussen 1992 en 2003 in het Disneyland Park te zien was en geeft nostalgische fans en jongere fans de kans om deze iconische ervaring te ontdekken in een gloednieuw, nog nooit eerder vertoond formaat.

 

Nieuwe muzikale dagshow

Bijna een maand later, op 10 februari, pakt Disneyland Paris dan uit met ‘A Million Splashes of Colour’, een nieuwe kleurrijke, muzikale en energieke dagshow die de animatiefilms van zowel Disney Animation als Pixar viert met een heleboel figuren van vroeger en nu. Deze originele creatie, die meerdere keren per dag te zien zal zijn, neemt de gasten mee op een reis door de tijd en ontdekt de verhalen van Disney Animation en Pixar van tijdloze klassiekers tot de meest recente hits.

Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy nemen in kleurrijke nieuwe outfits deel aan de festiviteiten voor het Kasteel van Doornroosje, samen met verschillende iconische personages waaronder Joy (Inside Out), Timon (‘De Leeuwenkoning’), Vaiana (‘Vaiana’), Mirabel (‘Encanto’) en de nieuwe Disney-heldin Asha (‘Wish’).

De kleurrijke paradewagens zijn geïnspireerd op kunst, muziek en schrijven de kernelementen die het hart vormen van Disney Animation en Pixar verhalen Elke paradewagen krijgt een eigen visuele identiteit en zit boordevol Disney details en
referenties. Muziek speelt ook een centrale rol bij het bepalen van het tempo voor deze viering, waarbij twee originele partituren en een mashup van iconische nummers uit zowel Disney Animation als Pixar films worden gecombineerd in speciaal aangepaste versies Een selectie liedjes van ‘The Bare Necessities’ (Jungle Boek) tot ‘We Don’t Talk About Bruno’ (Encanto) en ‘You’ve Got a Friend in Me'(Toy Story) moet gasten van alle leeftijden betoveren.

 

Nieuwe decoratie

Ook Main Street, U S – een must see als je het Disneyland Park bezoekt- vertoont vanaf 10
februari 2024 nieuwe kleurrijke decoraties. Het land wordt uitgedost in oogverblindende decoraties met een vleugje kleur, een vleugje licht en enkele bloemrijke accenten die ‘de winter wakker maken’ dankzij Elfenstof, besprenkeld door Tinkerbell en haar tweelingzus Perriwinkle. Deze nieuwe decoraties vieren de wonderen van de natuur in zowel de winter als de lente, en putten inspiratie uit de Art Nouveau en vieren de rijkdom van Disney’s verhalen.

 

Foto’s @ Disneyland Paris