09/09/2020- Vanuit het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken is vandaag een rood reisadvies afgegeven voor het Franse departement Seine-et-Marne waarin Disneyland Paris ligt.
Het park heeft daardoor haar wijzigings- en annuleringsbeleid voor aankomsten tijdens het rode reisadvies aangepast zodat klanten maximale flexibiliteit kunnen krijgen.
Aankomst binnen de komende 7 dagen
Zo kunnen klanten wiens aankomst in Disneyland Paris is voorzien binnen 7 dagen, maar die niet mogen afreizen omwille van het rode reisadvies, zonder wijzigingskosten omboeken naar een nieuwe aankomstdatum (volgens beschikbaarheid) aan het actuele, beschikbare tarief. Het Park betaalt het verschil terug wanneer de nieuwe prijs lager is. Wanneer de nieuwe prijs hoger is, zal het verschil moeten worden bijbetaald. De klant kan echter het dossier ook kosteloos annuleren en een volledige terugbetaling krijgen van het reeds betaalde bedrag, inclusief verzekering en transport indien geboekt bij Disneyland Paris als onderdeel van het pakket.
Aankomst binnen meer dan 7 dagen
Wanneer de aankomst is voorzien binnen meer dan 7 dagen, kan de klant volgens de Zen Garantie ook zowieso de boeking zonder wijzigingskosten omboeken naar een nieuwe aankomstdatum (volgens beschikbaarheid) aan het actuele, beschikbare tarief. Ook hier wordt terugbetaald of moet er bijbetaald worden indien nodig.
Het dossier kan dan ook kosteloos geannuleerd worden en de klant kan een volledige terugbetaling krijgen van het reeds betaalde bedrag (maar exclusief verzekering en transport).
Reisagenten kunnen de keuze van hun klant bevestigen door contact op te nemen via het call center.