Al sinds 2012 vliegt Brussels Airlines de wereld naar De Schorre in Boom. Met bezoekers uit meer dan 200 landen die zich verenigen voor Tomorrowland mag het magische muziekfestival zich de meest internationale bijeenkomst ter wereld noemen. Jongeren van Swaziland over Zweden tot Fiji treffen elkaar voor een onvergetelijk weekend. Vriendschappen voor het leven, grenzeloze liefdes en soms ook huwelijken ontspruiten op Tomorrowland. Om dat te symboliseren creëerden Brussels Airlines en Tomorrowland nu samen Amare, het vierde vliegtuig in de Belgian Icons serie van de Belgische luchtvaartmaatschappij.  

In 2012 werd Global Journey in het leven geroepen en brachten Brussels Airlines en Tomorrowland duizenden jongeren van over heel de wereld naar België om er niet enkel van het festival, maar ook de rest van het land te ontdekken. Afgelopen zomer vloog Brussels Airlines meer dan 10.000 People of Tomorrow via één van hun 108 Tomorrowland vluchten naar Brussel. Nu, vijf jaar na die eerste samenwerking, is er “Amare”, een speciaal vliegtuig die vanaf morgen vijf jaar lang mensen in heel Europa en daarbuiten zal verbinden.

4e vliegtuig in Belgian Icon Serie

Amare is na het vierde speciale vliegtuigdesign dat Brussels Airlines voorstelt in haar Belgian Icons reeks. 9 maanden werd er aan het toestel gewerkt.

Als ambassadeur voor België wil de airline het beste van ons land uitdragen op haar vluchten naar de hele wereld. In 2014 besloot de maatschappij daarom een vliegtuig op te dragen aan Kuifje. Dat werd meteen een van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld. Een jaar later volgden twee andere Belgian Icons: Magritte, opgedragen aan René Magritte en Trident, het vliegtuig van de Rode Duivels. Met Amare brengt Brussels Airlines nu ode aan het wereldbekende Tomorrowland, dat ondertussen een echt Belgisch icoon is geworden.

Moodverlichting

Morgen vliegt het toestel zijn allereerste vlucht naar Wenen. Om de ervaring aan boord van Amare helemaal compleet te maken, is er speciale moodverlichting voorzien in de cabine. Om de pasagiers van Amare te verwelkomen en meteen in de juiste stemming te brengen, wordt de Tomorrowland hymne van Hans Zimmer aan boord gespeeld.