1/10/2019- Brussel Airlines reageert snel op het faillissement van Adria Airways want de Belgische ailine start met het wegvallen van de Sloveense luchtvaartmaatschappij (het faillissement werd gisteren aangevraagd) vanaf 4 november zelf een nieuwe vluchtlijn naar de Sloveense hoofdstad op.

De lijn zal 6X per week (alle dagen uitgezonderd zaterdag) door Brussels Airlines met een Airbus A319 worden aangevlogen en mikt zowel op zaken-als Leisure reizigers. Het vluchtschema laat buitenlandse reizigers ook toe om via Brussels Airport door te reizen naar de rest van het netwerk van Brussels Airlines. Belangrijke verbindingen zijn vooral Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, London Heathrow, Madrid, Oslo en Tel Aviv.

Ljubljana wordt de 19e Europese hoofdstad in het netwerk van Brussels Airlines. Boeken voor de nieuwe Brussels Airlines vlucht kan vanaf morgen, 2 oktober.

Wat kan je doen in Ljubjana?

Ljubljana is een creatieve stad, waar cultuur zowat de manier van leven is. Er vinden tal van festivals plaats, van een van de oudste Europese zomerfestivals tot gerenommeerde jazzfestivals, maar ook wereldmuziekfestivals en straattheater. Door zijn strategische ligging in Europa is Slovenië de thuisbasis van een zeer gevarieerde en rijke traditionele keuken die de dromen van elke fijnproever in vervulling doet gaan. Must-do’s voor fijnproevers is een van de vele foodie tours door de stad of een bezoek aan de Ljubljana Centrale Markt.

Groene hoofdstad
De Sloveense hoofdstad is ook één van de groenste en meest leefbare hoofdsteden van Europa; het werd in 2016 door de Europese Commissie uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa. Het autoverkeer is beperkt in het centrum, waardoor de groene oevers van de Ljubljanica rivier, die door het hart van de stad stroomt, vrij blijft voor voetgangers en fietsers. In de zomer hebben de cafés een terras langs de rivier en de musea en restaurants van Ljubljana behoren tot de beste van het land.

Ljubljana is eveneens het perfecte startpunt voor een tour door Slovenië, dat populair is bij wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de prachtige meren, grotten en adembenemende natuur.