Sinds vorige week biedt Brussels Airlines haar klanten een zogenaamd “Economy Light tariefoptie” aan op haar Noord-Amerikaanse vluchten. Het nieuwe tarief is de goedkoopste optie voor passagiers die enkel met handbagage reizen en geen flexibel ticket nodig hebben.

Het nieuwe Economy Light tarief geldt voor vluchten naar New York, Washington D.C. en Toronto. Een vergelijkbaar tarief is al beschikbaar sinds 2014 op alle Europese routes van Brussels Airlines, maar wordt dus nu voor het eerst ook enkele longhaul bestemmingen van de airline aangeboden. ““Het nieuwe Economy Light tarief is een verdere ontwikkeling van onze inspanningen om gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden die beantwoorden aan de noden van onze verschillende type klanten” aldus Dirk Janzen, VP Pricing & Revenue Management, Distribution and Commercial Steering.

Toeslag bagage maar maaltijden & dranken steeds inbegrepen

Economy Light passagiers hebben de keuze om tegen betaling van een toeslag apart nog een stuk bagage bij te boeken of een bepaalde plaats in het vliegtuig te kiezen en zo hun ervaring te personaliseren me de services die ze nodig hebben.

Maaltijden en drankjes blijven wel gratis voor iedereen aan boord. Het Economy Light tarief start aan €383 voor een retour New York JFK en kan vanaf vandaag gereserveerd worden via reisagentschappen of de website van de airline.

Het nieuwe tarief op de Noord-Amerikaanse routes wordt gelanceerd samen met Austrian, Lufthansa, Swiss en haar A++ joint venture partners United en Air Canada.