31/01/2020- VisitBritain, het Britse toeristenbureau, verzekert bezoekers uit de EU dat reizen naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar niet wijzigt en wil bezoekers geruststellen nu het land de EU vandaag effectief verlaat.

Meer dan tweederde van de jaarlijks 27 miljoen buitenlandse bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk komt uit Europa. Voor hen verandert er in 2020 nog niets. Vluchten, veerboten, busdiensten en treinen blijven volgens de normale dienstregeling opereren en de documenten die EU-burgers nodig hebben om voor een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, veranderen pas in 2021.

Geen visum nodig in 2020

Dit wil concreet zeggen dat EU-burgers nog steeds met ID-kaarten kunnen reizen, gebruik maken van hun European Health Verzekeringskaart (EHIC’s) en het land kunnen blijven bezoeken voor vakanties of een kort verblijf zonder dat daar een visum voor nodig is. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK.

“We kunnen bezoekers uit Europa geruststellen. Er verandert dit jaar niets aan het reizen naar het Verenigd Koninkrijk, bezoekers kunnen zonder zorgen hun reis boeken. Tijdens hun bezoek wacht ze een warm welkom en met onze prachtige landschappen, wereldberoemde cultuur, rijke erfgoed en bruisende steden is het altijd een goed moment om het land te bezoeken. We zijn er dan ook van overtuigd dat bezoekers Groot-Brittannië als een topbestemming zullen blijven zien. Met onze hotels, winkels en bezoekersattracties, die dit jaar een aantrekkelijke prijs bieden, is het nu een goed moment om een reis naar Groot-Brittannië te boeken. ” aldus VisitBritain Director Europe, Robin Johnson.

Brexit geen invloed op reisplannen

Onderzoek van VisitBritain toont aan dat voor de meeste potentiële bezoekers uit Europa het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU geen invloed heeft op hun beslissing om een vakantie naar Groot-Brittannië te boeken. De bestemming wordt nog steeds gezien als een gastvrije bestemming.

Campagne

Het nationale bureau voor toerisme plant dit voorjaar een grote Europese campagne om de fantastische ervaringen die uniek zijn voor Groot-Brittannië te promoten door middel van verhalen van de mensen en plaatsen die het moderne Groot-Brittannië tot een spannende, levendige en gastvrije bestemming maken. De campagne zal lopen in Frankrijk en Duitsland, twee van de grootste markten voor inkomend toerisme, maar ook in Italië, Nederland, Scandinavië en Spanje.