14/11/2018- Met een huurwagen je vakantiebestemming ontdekken, wordt steeds populairder. Dat blijkt uit onderzoek van car rental bedrijf Sunny Cars die een nieuw boekingsrecord noteerde. In alle markten waar ze actief is, noteerde het bedrijf het afgelopen boekingsjaar maar liefst 835.000 boekingen, 65.000 meer dan het jaar voordien. En de Belgen hebben blijkbaar zo hun eigen huurauto wensen… 

Sunny Cars is actief in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk en verhuurt huurwagens wereldwijd. Uit statistieken voor haar boekjaar 2017/2018, markten Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, konden ze volgende feiten concluderen:

1) Belgen boeken het vaakst een minivan en de cabrio is het meest favoriet onder de Zwitsers. Het merendeel van de autohuurders houdt het echter bij gewone personenauto’s. Nederlanders gaan het vaakst voor standaard: ruim 83% kiest hiervoor.

2) Bijzonder populair onder de Zwitsers zijn SUV-voertuigen. Ongeveer 17% heeft deze grotere en comfortabelere voertuigklasse geboekt. Ter vergelijking: 8% van de Nederlanders en Belgen koos voor een SUV.

3) De meerderheid van de Sunny Cars klanten heeft de huurauto opgehaald op een luchthavenkantoor (ongeveer 80%). Maar vooral Nederlanders en Duitsers boekten ook graag bij een stadskantoor.

 

4) Het leveren van de huurauto bij het hotel, de zogenaamde adresaflevering, is vooral populair bij Duitsers. Ruim 6% van de klanten liet de huurauto direct bij hun accommodatie afleveren.

5) Kinderzitjes en GPS-apparatuur waren de populairste accessoires. Vooral voor Belgen is een navigatiesysteem in een huurauto een must, bij meer dan 40%van de reserveringen waarbij een accessoire werd geboekt, maakte het deel uit van de uitrusting van de auto. Nederlanders vinden blijkbaar liever zelf de weg, zij boekten procentueel de helft minder navigatiesystemen bij dan hun zuiderburen.

6) One way huren, d.w.z. de huurauto op een andere plaats inleveren dan waar deze is opgehaald, is vooral bij de Zwitsers erg populair. Bijna 18% heeft deze dienst geboekt, ten opzichte van 12% van de Nederlanders.

 

Trend: huurwagens in Griekenland, Canada en VS populair voor 2019

Voor het komende reisjaar 2019 ziet de autohuurspecialist een trend naar vakantielanden aan de Middellandse Zee maar ook naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. “Vooral voor Griekenland is het aantal vroegboekingen sterk toegenomen” aldus Hans Knottnerus, managing director the Netherlands, Belgium & France bij Sunny Cars. Momenteel staan de zomerboekingen bijna 70% in de plus en de winter zelfs 77% (boekjaar 18/19 tov 17/18). Ook de VS noteert een forse plus van ruim 40% meer zomerboekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bijna 25% meer winterboekingen. Voor zomer 2019 staat Canada met een stijging van bijna 50% aan vroegboekingen zelfs nog hoger.

Sunny Cars huurwagens zijn boekbaar via zowat alle Belgische reiskantoren. Het bedrijf biedt interessante opties aan zoals een all-inclusive formule, ongevallenverzekering en aanvullende servicepakketten zoals ‘Geen waarborg’, ‘Express’ en ‘Premium’.