29/06/2022- Air New Zealand wil dat economy passagiers in de toekomst ook van een optimale nachtrust kunnen genieten op langeafstandsvluchten. Na een eerste test in 2020 laat de Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij daarom nu effectief zogenaamde “skynests” in 8 nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners bouwen. Vanaf 2024 kunnen de eerste passagiers al in de gloednieuwe slaapcabines terecht.

Naast een gewone seat zullen de reizigers immers ook de optie hebben om een bed van twee meter lang & 58 centimeter breed te reserveren. De “skynests” – die worden uitgerust met USB poort en privacygordijn- kunnen per passagier en per traject telkens 1X voor een periode van vier uur worden geboekt. Air New Zealand voorziet bovendien lakens en matrassen, die na elke slaapsessie zullen worden vervangen.

In totaal komen er telkens zes individuele slaapcocons in acht nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner-toestellen die Air New Zealand in 2024 zal ontvangen. Samen met een partner slapen is echter niet mogelijk want per cabine wordt maar 1 persoon toegelaten. Hoe en wanneer de skynest moeten gereserveerd worden en hoeveel een slaapsessie gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Game changer

Volgens Greg Foran, Algemeen Directeur Air New Zealand, zullen de bedden “een echte game changer” voor economy-reizigers zijn. “We focussen echt op slaap, comfort en wellness omdat we weten hoe belangrijk het is voor onze klanten om goed uitgerust op hun bestemming aan te komen”, aldus Foran.

 

Foto’s @ Air New Zealand