Air Belgium, de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij, organiseert op zaterdag 21 april 2018 een voorbereidingsvlucht voor het grote publiek. Passagiers die er een ticket voor boeken, steunen zo het goede doel, want de inkomsten van de ticketverkoop gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker en Télévie, twee Belgische organisaties die kankeronderzoek steunen.

Generale repetitie voor Air Belgium en de luchthaven van Charleroi

Air Belgium zoekt meer dan 250 passagiers die als allereersten aan boord zullen stappen van zijn Airbus A340. Na de bagage-afhandeling (maximum 10 kg per persoon) stijgen ze om 11.00 uur op voor een drie uur durende vlucht over Europa. In de lucht ontdekken ze de volledige service van Air Belgium, van de cabinemedewerkers tot de aangeboden Belgische producten, en genieten ze van een ruim aanbod films. Passagiers ervaren zo hoe het zal zijn om met Air Belgium naar Hongkong te vliegen.

Na afloop krijgen de passagiers de kans om hun ervaringen met Air Belgium en Brussels South Charleroi Airport te delen door een tevredenheidsformulier in te vullen. Dat laat zowel Air Belgium als Brussels South Charleroi Airport toe om al hun diensten verder te finetunen voor de allereerste langeafstandsvlucht naar Azië.

“Voor Air Belgium en Brussel South Charleroi Airport is dit een grote test”, zegt Niky Terzakis, CEO van Air Belgium. “Normaal is zo’n vlucht niet toegankelijk voor het grote publiek, enkel voor medewerkers en hun familie. Wij gaan voor een andere aanpak en horen graag de mening van de passagiers, gaande van bagage-afhandeling en inchecken tot de service aan boord.”

Steun Kom Op Tegen Kanker en Télévie

Alle inkomsten gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker en Télévie, twee Belgische organisaties die kankeronderzoek steunen. Na de vlucht kunnen passagiers de inhoud van hun koffer (kleding, boeken…) schenken aan Oxfam-Solidariteit.

De tickets voor deze uitzonderlijke vlucht kosten 25 euro in economyclass, 40 euro in premiumclass en 50 euro in businessclass, en kunnen worden geboekt op www.airbelgium.com/flytogether.

Air Belgium hoopt met deze vlucht 5.000 euro te schenken aan Kom Op Tegen Kanker en Télévie, en tal van kleding en boeken aan Oxfam-Solidariteit.