14/02/2022- Zopas heeft RIU Hotels & Resorts een tweede hotel in hartje New York geopend. De tweede NY-vestiging van de Spaanse Hotelketen bevindt zich op een steenworp van Times Square en kreeg daarom dan ook de naam RIU Plaza Manhattan Times Square mee.

“Met de opening van ons eerste hotel in New York kwam reeds een droom uit” zo vertelt Luís RIU, CEO RIU Hotels & Resorts. “Nu hebben we met een tweede gloednieuw hotel in het hart van de Big Apple opnieuw een grote uitdaging overwonnen. Ik kan dan ook niet trotser zijn op het team achter dit project & de kans die we krijgen om ons merk nog meer te laten zien in de culturele en financiële hoofdstad van de USA”.

 

 

Zeer gewilde locatie

Net als het eerste RIU Plaza Hotel in New York, dat in 2016 de deuren opende, is ook dit hotel volledig nieuwbouw. Het hotel bevindt zich op een zeer gewilde locatie in het hart van Manhattan, omringd door de beroemdste theaters op Broadway en op slechts een steenworp afstand van Times Square. Het Riu Plaza Manhattan Times Square telt 47 verdiepingen, 656 kamers en is zo ingericht dat gasten vanaf het binnenkomen meteen worden ondergedompeld in de bekende overweldigende sfeer van de stad. De lobby is zo alvast een stevige knipoog naar de befaamde musicals van Broadway, even verderop.

 

De kamers van dit hotel zijn ontworpen in de moderne en elegante RIU-stijl en bieden de gasten alle comfort om te ontspannen na een spannende dag sightseeing. Bovendien hebben gasten met een “facility fee” ook toegang tot extra services zoals gratis wifi, bagageopslag bij aankomst en vertrek, een fles water op de kamer op de dag van aankomst en onbeperkte toegang tot de sportschool.

 

 

9 stadshotels

Met de opening van Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square heeft de hotelketen nu al 9 Riu Plaza-hotels in enkele van de belangrijkste en meest historische steden ter wereld: Hotel Riu Plaza España in Madrid, Riu Plaza Panama in Panama-Stad, Riu Plaza Guadalajara (Mexico), Riu Plaza Berlin (Duitsland), Riu Plaza The Gresham Dublin (Ierland), Riu Plaza Miami Beach in Miami (USA), Riu Plaza Fisherman’s Wharf in San Francisco (USA) en dus nu ook 2 in New York (USA): Riu Plaza New York Times Square en Riu Plaza Manhattan Times Square.

De stadshotels richten zich zowel op een zaken-als vakantiepubliek.

Foto’s @ RIU