02/12/2021- Vanaf 18 maart 2022 kunnen liefhebbers van Disneyland Paris weer per Thalys naar het bekende park in Parijs. Vanaf die datum zal de hogesnelheidstrein haar rechtstreekse verbinding naar Marne la Vallée immers hernemen. 

Door de coronapandemie werd de betreffende Thalysverbinding in maart 2020 uit dienstregeling genomen. Sindsdien werd de lijn, in tegenstelling tot de andere Thalysroutes, nog niet heropgestart. Een harde dobber voor Thalys want de lijn werd pas in april 2019 plechtig geopend.

“Thalys heeft hard afgezien van de pandemie. Dit was de zwaarste crisis ooit in ons bestaan en we zijn blij dat we nu ook het laatste ontbrekende stukje uit ons assortiment kunnen heraan te bieden.” zo laat een woordvoerder weten.

Weekendtreinen

De Thalystreinen richting Marne La Valléé starten opnieuw in Amsterdam Centraal, stoppen vervolgens op Amsterdam Schiphol en Rotterdam. In België kunnen passagiers vervolgens opstappen in Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Onderweg stopt de trein nog bij de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad: Charles de Gaulle.

Voorlopig gaat het maar om 2 (weekend)treinen per week : op vrijdag en zaterdag (en zaterdag & zondag terug). De trein vertrekt vrijdag’s om 7u15 vanuit Amsterdam, is om 9u22 in Brussel Zuid om dan om 10u53 aan Disneyland Paris aan te komen.

Op zaterdagochtend zijn de vertrektijden overal zelfs een half uurtje vroeger en komt de trein dus om 11u23 al  aan.

Een dagtripje Disneyland behoort zaterdag’s ook tot de mogelijkheden, want om 20:04 uur vertrekt de trein weer vanuit Marne la Vallée richting België en Nederland. Op zondag vertrekt de trein wel al vier uur eerder huiswaarts, nl om 16u04 om om 17u33 weer in Brussel Zuid aan te komen (19u44 in Amsterdam Centraal).

Tickets zijn sinds gisteren- 1 december – verkrijgbaar, via de website van Thalys & ook via de reisagent.

Naast de Thalys rijdt ook de TGV rechtstreeks vanuit Brussel naar Disneyland Parijs.

Foto’s @ Thalys