12/10/2023- Star Alliance, één van ‘s werelds grootste luchtvaartallianties, heeft vandaag haar tweede lounge geopend op de luchthaven Paris Charles de Gaulle.

Vanaf morgen (13 oktober) verwelkomt de lounge alle passagiers uit First en Business Class en klanten met de Star Alliance Gold-status op vluchten van de bij Star Allinace aangesloten luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf gates 10 tot 38 in Terminal 1. In aanmerking komende United Club- en Air Canada Maple Leaf Club-leden hebben uiteraard ook toegang tot de lounge.

Nieuwste deel terminal

De nieuwe lounge is gelegen aan de luchtzijde na de immigratie- en veiligheidscontroles in het nieuwste deel van de terminal. De uitgestrekte maar intieme ruimte biedt plaats aan meer dan 300 gasten op ongeveer 1.300 vierkante meter. De lounge werd ontworpen door het toonaangevende architectenbureau Gensler, dat in 2013 ook de bekroonde Star Alliance-lounge op de luchthaven van Los Angeles ontwierp.

“Star Alliance wil de reiservaring voor luchtvaartpassagiers verbeteren, en luchthavenlounges spelen daarin een essentiële rol” aldus Star Alliance CEO Theo Panagiotoulias. “We zijn erg trots op onze nieuwe lounge in Parijs, die niet alleen een genot is om te ervaren, maar ook doordacht is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne frequente reiziger.”