10/03/2024- Saoedie-Arabië zet zich hard in om van de bestemming een nieuwe toeristische hotspot in het Midden-Oosten te maken. Het land -dat vorig jaar ook rechtstreekse vluchten naar Brussel lanceerde- kondigt nu ook een eigen luxe treincruise aan waarmee toeristen verschillende delen van het land zullen kunnen ontdekken.

Het nieuwe treininitiatief krijgt de naam “Dream of the Desert” en wordt een samenwerking tussen het staatsbedrijf Saudi Arabia Railways (SAR) en het Italiaanse bedrijf Arsenale, dat ondermeer ook met toerismegroep Accor werkt aan “Orient Express la Dolce Vita”, de luxetrein die vanaf dit jaar door Italië zal reizen.

 

1.300 kilometers genieten

De Dream of Desert treincruise zal volgens de huidige plannen vanaf eind 2025 vertrekken in Riyad, de hoofdstad van Saoedie-Arabië, en vervolgens via Hail naar eindbestemming Al Qurayyat (op 30 kilometer van de noordelijke grens met Jordanië) rijden. Goed voor een reis van in totaal 1.300 km, af te leggen in één of twee nachten aan boord. Onderweg kunnen in totaal steeds 82 passagiers in alle luxe genieten van de prachtige landschappen onderweg.

Het ontwerp van de trein (met 40 slaapcabines) zal de typische stijl en traditie van het land weerspiegelen. Reserveringen voor de luxetreinreizen zouden eind dit jaar geopend worden.

Foto’s @ Arsenale S.P.A./Saudi Arabia Railways