25/03/2023- Vanaf vandaag kun je met de nachttrein vanuit Brussel rechtstreeks tot in Tsjechië reizen. De treinen van het Nederlands-Belgische spoorbedrijf European Sleeper eindigen hun reis niet langer in de Duitse hoofdstad Berlijn, maar rijden voor het eerst verder naar ondermeer Dresden (in het Oosten van Duitsland) en de Tsjechische hoofdstad Praag.

 

European Sleeper rijdt sinds eind mei vorig jaar vanuit Brussel Zuid – ondermeer via Antwerpen en Amsterdam – naar Berlijn. Vanaf vandaag (25 maart) wordt de route een behoorlijk stuk verlengd: na Berlijn zal de nachttrein immers ook stoppen in Dresden, Bad Schandau (in het nationaal park Saksisch Zwitserland) en vervolgens in Tsjechië Decin en Usti nad Labem (twee steden aan de rivier Elbe) aandoen. Eindstation wordt de Tjechische hoofdstad Praag.

De nachttrein van European Sleeper rijdt 3X per week, met vertrek in Brussel-Zuid op maandag, woensdag en vrijdag. Het vertrek is telkens gepland om 19.22u in Brussel en om 20.01u in Antwerpen. De trein passeert na 6 uur ’s ochtends in Berlijn, twee uur later in Dresden en komt kort voor 11u aan in Praag.

“We zijn verheugd dat we de nieuwe verbinding naar Praag kunnen introduceren nog geen jaar nadat we onze eerste rechtstreekse dienst van Brussel naar Berlijn hebben gerealiseerd”, aldus Elmer van Buuren, medeoprichter van European Sleeper. “We stellen ons tot doel ieder jaar een nieuwe route toe te voegen.”

Zo zou er in 2025 of 2026 een verbinding Amsterdam-Brussel-Barcelona moeten komen.

Foto’s @ European Sleeper