Londen is nog steeds de meest bezochte Europese stad voor zakenreizigers uit België, zo blijkt uit de resultaten die BCD Travel, één van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld, publiceert in zijn “Cities & Trends Report Benelux 2017”, gebaseerd op boekingen in 2016. Wereldwijd blijkt New York nog steeds koploper bij Belgische zakenlui, al is de groei van Tokyo sinds de rechtstreekse vlucht van All Nippon Airways bijna 2 jaar geleden vanuit Brussel werd gelanceerd, ook zeer opmerkelijk.

Londen is momenteel de populairste zakenreisstad van Europa bij de Belgen. Daarmee bevestigt de stad zijn leiderspositie want ook in het rapport van vorig jaar kwam de Engelse hoofdstad als  Europese stadswinnaar uit de telling. Ook Madrid (op 2) , Milaan (op 3) en Genève (op 4) blijven scoren, maar op nummer 5 moet Munchen zijn plaats afstaan aan Wenen, dat sinds het rapport vorig jaar maar liefst 15,8% meer Belgische zakenreizigers mocht ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Internationale toppers

De intercontinentale stedentop drie blijft ook hetzelfde: New York, Dubai en Singapore behouden hun posities. Washington stijgt van de vijfde positie naar de vierde positie. En dankzij een groei van 2,3% neemt Tokyo de vijfde plaats over van Cairo. “De nieuwe rechtstreekse verbinding van All Nippon Airways sinds eind 2015 van Brussel naar Tokyo heeft gezorgd voor een toename in geboekte vluchten vanuit België”, verklaart Jean-François De Mol, Senior Director Inside Sales en Client Retention EMEA bij BCD Travel.

Duitsland populairste zakenreisland

Duitsland blijft het meest populaire land voor zakenreizigers uit België. Italië stijgt met ongeveer 13% en vervangt het Verenigd Koninkrijk op de tweede plaats. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn derde en vierde, terwijl Frankrijk en Zwitserland de vijfde en de zesde plaats met elkaar wisselen. Oostenrijk en Denemarken ruilen de achtste en negende plaats. Polen blijft nummer zeven. “Opmerkelijk is de binnenkomt van Portugal op de tiende positie na een groei in één jaar tijd met 35%. Dat toont aan dat het land zich aan het herstellen is nadat het zo hard werd geraakt door de economische crisis”, aldus De Mol.

Top 10 zakenreisbestemmingen Belgen: 2016 versus 2015

 

 

 

 

 

Verenigde Emiraten verliezen populariteit

De Verenigde Staten blijven op de eerste plaats van intercontinentale bestemmingen. De Verenigde Arabische Emiraten dalen met 10% en geven daarmee in 2016 hun tweede plaats af aan China. India, Singapore, Japan, Marokko, Canada, Nigeria en Brazilië maken de top tien compleet. Canada komt nieuw binnen op de achtste plaats na een stijging met bijna 17%.

Nederlandse zakenreizigers

 Voor de Nederlandse zakenreismarkt verandert er wel veel in de top vijf van meest bezochte Europese steden: Londen en Munchen blijven voor hen nr 1 en 2, maar Frankfurt groeit met 8% en stijgt daarmee naar de derde plaats, terwijl Milaan en Kopenhagen (die beide met bijna 15% groeien), Stockholm en Berlijn vervangen.

Op intercontinentaal niveau zijn er minder verschillen: Curaçao zakt naar de vijfde positie, waardoor Dubai op de derde plaats komt, na New York en Singapore.

Het hele rapport is na te lezen op: https://www.bcdtravel.com/cities-trends-reports/?utm_campaign=pressrelease&utm_medium=email&utm_source=be_072017_cities_trends_benelux_july_2017