25/01/2023- De fusie tussen Eurostar en Thalys is een feit. Beide bedrijven achter de hogesnelheidstreinen worden nu één bedrijf. Vanaf eind dit jaar zullen alle 51 treinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar, met een vernieuwd logo. De naam Thalys verdwijnt volledig, maar Eurostar Group koestert wel stevige ambities.

“Er werd voor de merknaam Eurostar gekozen, omdat die erg bekend is bij de consumenten, zowel binnen Europa als daarbuiten”, aldus Gwendolyne Cazenave, CEO van Eurostar Group. “De ster in het nieuwe logo is geïnspireerd op de ‘Etoile du Nord’, de oorspronkelijke treindienst die Parijs, Brussel en Amsterdam met elkaar verbond, en is een eerbetoon aan het eerste Eurostar-logo”. “Brussel vormt het centrum van de ster”, vervolgt Cazenave. “Niet alleen is de hoofdzetel van de groep er gevestigd; Brussel vormt ook het centrum van ons netwerk, waar we op minder dan twee uur zijn van al onze bestemmingen”.

 

Ambitieus

De Eurostar Group is meteen ambitieus bij het voorstellen van haar nieuwe logo. De fusiegroep wil tegen 2030 jaarlijks 30 miljoen passagiers vervoeren, dat is dubbel zoveel als in 2022. “In 2022 was er nog een impact van corona”, meent Cazenave. “We zijn 2022 gestart met minder dan 30% van het aantal passagiers van in 2019. Maar de klanten zijn snel teruggekeerd: op 3 maanden tijd zaten we aan 80%, en in de zomer weer aan 90%. In 2019 waren er 19 miljoen reizigers. Cazenave is er gerust in dat dat aantal dit jaar alweer gehaald zal worden.

 

Milieuvriendelijker

Eurostar Group wil een nieuw gouden tijdperk voor hogesnelheidsverbindingen in Europa inluiden onder een merk door een aantrekkelijk alternatief te blijven bieden voor weg- en vliegverkeer en reizigers te attenderen op de trein in een tijd waarin passagiers steeds milieuvriendelijker willen reizen. “De koolstofvoetafdruk van een passagier van een vlucht tussen Londen en Amsterdam is het equivalent van zeven Eurostar-reizen. Als het grootste internationale hogesnelheidsnetwerk in WestEuropa, dat vijf landen doorkruist en 245 miljoen mensen met elkaar verbindt, biedt dit een enorm potentieel om de omschakeling naar duurzaam reizen te stimuleren” zo laat Eurostar Group weten.

Reizigers van de Eurostar Group hebben Europa binnen handbereik, met één enkel
loyaliteitsprogramma voor alle bestemmingen van het huidige Eurostar- en Thalys-netwerk, en één website en boekingssysteem vanaf oktober 2023.

Foto’s @ Thalys