16/09/2021- De Coronacrisis heeft zware klappen uitgedeeld aan de luchtvaartindustrie. Ook Emirates heeft in die klappen gedeeld, maar kon – als de airline die wereldwijd in 2020 toch nog het meest aantal passagiers vervoerde- het hoofd toch goed boven water houden, mede met dank aan het stijgende cargovervoer. Intussen vliegt de luchtvaartmaatschappij alweer naar 120 bestemmingen wereldwijd. En de 7 passagiersvluchten per week vanuit Brussel naar Dubai worden er tegen eind oktober zelfs 10. Alle passagiers tem eind maart 2022 krijgen bovendien een gratis toegangsticket voor Expo Dubai.

Wat een verschil een jaar kan maken. Tijdens afgelopen zomermaanden juli en augustus mocht Emirates bijna 1,2 miljoen passagiers op haar hub in Dubai verwelkomen tov 402.000 passagiers in dezelfde periode vorig jaar. De vluchtactiviteiten van de Middle-East carrier zijn dus vlot hervat. En dat terwijl Emirates volgens IATA’s laatste World Air Transport Statistics 2021 in 2020, ondanks de crisis, zichzelf toch nog de grootste internationale luchtvaartmaatschappij mocht noemen, die meer dan 15,8 miljoen passagiers vervoerde.

 

Dubai heropend

Die passagiers waren in eerste instantie vooral burgers die vanuit alle uithoeken van de wereld richting de Verenigde Arabische Emiraten gerepatrieerd moesten worden. Maar sinds Dubai in juli 2020 ook al snel weer opende voor internationale bezoekers, heeft Emirates geleidelijk haar netwerk en vluchtschema’s hersteld van slechts een handvol steden naar meer dan 120 bestemmingen vandaag.

 

Covidveilige innovaties

Altijd gericht op het bieden van de best mogelijke reiservaring en klantenservice, zeker in turbulente tijden, heeft Emirates door de Coronacrisis versneld een aantal innovatieve klantenservices uitgerold. Zo begon Emirates in 2019 al met het testen en implementeren van biometrische technologie op verschillende klantcontactpunten op de luchthaven van Dubai. Vandaag heeft Emirates er meer dan 30 biometrische camera’s actief, waaronder bij de incheckbalies, bij de ingangen van haar First en Business Class lounges en bij bepaalde boarding gates. Meer dan 58.000 Emirates maakten al gebruik van deze handige, contactloze en veilige verificatieoptie om toegang te krijgen tot de Emirates Lounge. En meer dan 380.000 klanten gebruikten de biometrische poorten om zo aan boord van hun vlucht te gaan.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook nauw samengewerkt met belanghebbenden op de luchthaven van Dubai, waaronder het immigratieteam (GDRFA) om de “Smart Gates” opnieuw te activeren, waarmee in aanmerking komende reizigers binnen enkele seconden de paspoortcontrole kunnen passeren bij aankomst en vertrek, met behulp van nieuwe contactloze technologie.

 

95% van personeel volledig gevaccineerd

Het afgelopen jaar heeft Emirates nauw samengewerkt autoriteiten en luchtvaartpartners om de gezondheid en veiligheid van alle reizigers en medewerkers steeds te waarborgen, ook al evolueerden de gezondheidsprotocollen voortdurend.

Zelfs voordat de Wereldgezondheidsorganisatie COVID-19 officieel tot pandemie uitriep, had Emirates al verbeterde reinigings- en desinfectieprotocollen ingevoerd op al haar klantcontactpunten op de luchthaven en aan boord. Op de luchthaven installeerde Emirates ook beschermende schilden bij alle incheckbalies voerde ze toen al fysieke afstandsregels in.

En naast het feit dat Emirates één van de eerste luchtvaartmaatschappijen was die persoonlijke beschermingsmiddelen voor haar eerstelijnsmedewerkers uitrolde- zoals het bijna chirurgische pak mét mondmasker dat het cabinepersoneel nu nog steeds draagt aan boord- voerde Emirates ook een bedrijfsbrede campagne uit om werknemers aan te moedigen zichzelf en anderen te beschermen. Die inspanning heeft ertoe geleid dat meer dan 95% van alle Emirates medewerkers volledig is gevaccineerd.

Voor haar passagiers voerde Emirates vorig jaar september al een gratis medische verzekering in, ongeacht hun reisklasse. Passagiers die tijdens hun reis geveld worden door Covid krijgen daarbij ook hun medische -en verblijfskosten vergoed door de airline.

 

Positief de toekomst in

Deze veiligheids-en sanitaire maatregelen hebben er -samen met de flexibiliteit die de airline aan de dag legt inzake inspelen op marktvragen en inzake de geldigheidsduur van tickets (2 jaar)- toe geleid dat de passagier snel haar weg weer gevonden heeft naar Emirates. “Ook de Belgische passagiers”, bevestigt Jean Pierre Martin ( Country Manager Emirates België & Luxemburg) aan Travel Express Benelux/Travel Like A Pro. “De zakenreizigers blijven – zoals in de hele sector- nog wat achter, maar we zien daarentegen wel meer Premium Leisure passagiers die nu ook voor Business Class kiezen. Ook het aantal cruisepassagiers- die in Dubai aan boord gaan van hun schip- stijgen weer opvallend sinds de cruisesector steeds meer herneemt”.

 

Gratis ticket voor Expo Dubai

“Bovendien staan we aan de vooravond van Expo 2020 Dubai dat -met een jaar vertraging- op 1 oktober van start gaat. We zien de marktvraag én de bezettingsgraad van onze vliegtuigen dus dagelijks stijgen” aldus Martin.

Momenteel vliegt Emirates alweer dagelijks vanuit Brussels Airport naar Dubai. Tegen eind oktober wordt dat zelfs 10 vluchten per week want op vrijdag, zaterdag en zondag komt er een tweede vlucht bij. Alle passagiers die met Emirates naar Dubai vliegen, krijgen bovendien tot de eind maart 2022 (het einde van Expo 2020 Dubai) een gratis dagticket voor de wereldtentoonstelling.

BB

Foto’s @ Emirates & Travel Like A Pro