11/04/2022- Dit jaar begint RIU Hotels & Resorts aan een nieuw en opwindend avontuur in Senegal in het hart van Afrika. Zopas werd in Point Sarène het nieuwste 5-sterrenhotel van de – zeker ook bij Belgen -populaire hotelketen geopend: RIU Baobab.

De naam dankt het hotel alvast aan haar bijzondere omgeving. Vanaf het moment dat de gasten zich van de luchthaven naar het hotel begeven, vallen de indrukwekkende baobabs langs de wegen al op. Bij aankomst wacht hen dan een imposant resort vlak tegenover het strand, doordrenkt met details en elementen van de plaatselijke cultuur. Het nieuwe complex wordt ook omringd door grote tuinen met in totaal 25 baobabs, de nationale boom die het symbool is geworden van Senegal.

 

 

All inclusive & witte zandstranden

RIU Baobab telt 522 kamers en ligt tegenover een uitgestrekt en indrukwekkend wit zandstrand, op slechts 100 kilometer van Dakar en 48 van de luchthaven.

Met dit nieuwe hotel brengt de keten haar befaamde 24-uurs All Inclusive service naar de stranden van Senegal. Hierdoor & door vele andere faciliteiten, mikt het hotel zeker op gezinnen. Zo is er een breed gastronomisch aanbod met vijf restaurants: het hoofdrestaurant ‘Yassa’, waar gasten kunnen genieten van een voortreffelijk buffet met internationale gerechten, het Italiaanse restaurant ‘Veneto’, het Aziatische ‘Dorayaki’, een grillrestaurent grill met gegrilde lekkernijen en ‘Pepe’s Food’, een buffet met gegrilde gerechten. Naast de restaurants telt het hotel ook vier bars: de ‘Sorouba’ met podium en terras, de ‘Bar Plaza’, de poolbar ‘Dunun’ en de lobbybar ‘Safari’.

 

Animatie voor kids én volwassenen

Dit hotel biedt gasten ook een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen en volwassenen, gebracht door een ervaren RIU-team van entertainers. Het hotel beschikt  zo over een RiuLand kids club, de Splash Water World (waterpark), live shows en de ‘Aduna’ discotheek om het plezier van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat compleet te maken.

Bovendien kunnen de gasten buiten genieten van drie grote zwembaden en een middelgroot zwembad met een poolbar. De kleinsten van het gezin kunnen afkoelen in een apart kinderbad.

 

MICE & Event mogelijk

Al deze voorzieningen zijn ondergebracht in een hoofdgebouw van vier verdiepingen en twee bijgebouwen van twee verdiepingen met vijf zalen voor de organisatie van evenementen en MICE-vergaderingen. Dit laatste zal door de plaatselijke clientèle zeer gewaardeerd worden voor zowel zakelijke evenementen als sociale festiviteiten.

 

Traditionele decoratie-elementen

Het ontwerp en de decoratie in het hotel zijn een eerbetoon aan de traditie van Senegal. Dit komt tot uiting in het gebruik van natuurlijke materialen, zoals donkere houtsoorten en stenen afwerkingen. Het gebruikte kleurenpalet van aardetinten straalt bovendien de warmte van de omgeving uit. Het hotel beschikt over figuren en maskers die typisch zijn voor de plaatselijke cultuur en die, samen met de rest van de decoratieve elementen, de gast tijdens zijn verblijf de authentieke sfeer van Afrika doen inademen.