26/06/2019- Wie denkt dat Airbnb standaard gelijk staat aan goedkoop logeren, heeft het mis. Want het verhuurplatform voor particuliere logeeradressen lanceert nu ook Airbnb Luxe, speciaal voor reizigers die wereldwijd graag iets bijzonders of exclusief willen huren. Daarvoor mogen ze wel op gemiddeld een paar duizend Euro per nacht rekenen… 

Geïnteresseerden krijgen bij Airbnb Luxe keuze uit zo’n 2000 woningen “met luxevoorzieningen” die één voor één persoonlijk door Airbnb werden geselecteerd. De selectie van die bijzondere stulpjes is gemaakt op basis van 300 criteria, variërend van design tot het aanbod van voldoende badkamers voor alle gasten. Ze bevinden zich overal ter wereld, zoals bv een luxevilla in Marrakesh of op het strand in Bali, een huis met uitzicht op de baai van Sydney in Australië of het Spa House in Kaapstad (Zuid Afrika).

Onder de 1000 Euro per nacht vind je wel nauwelijks iets op het platform. Alleen in laagseizoen vallen er af en toe “koopjes” van enkele honderden Euro’s per nacht te spotten. De duurste adresjes/ woningen hebben een prijskaartje van tienduizenden Euro’s per nacht, zoals bv een villa in het Italiaanse Positano, Italië waarvoor je in augustus maar liefst 33.000 Euro per nacht neertelt.

Persoonlijke reisontwerper

Wie via Airbnb Luxe een vakantiewoning reserveert, krijgt automatisch ook een “toegewijde reisontwerper” toegewezen. Die bepaalt samen met de klant hoe diens verblijf er moet uitzien. Hij reserveert tafeltjes in exclusieve restaurants in de buurt, zorgt voor een babysit voor kinderen, privétransport ter plaatse, een persoonlijke chef in het huis, enz.

Uitbreiding

Het nieuwe platform vloeit voort uit de overname van Luxury Retreats door Airbnb, 2 jaar geleden. Airbnb wil immers in alle richtingen uitbreiden om te kunnen blijven concurreren met de hotels. Vorig jaar voegde het bedrijf al het Airbnb Plus label toe, wat staat voor duurdere kamers en appartementen in boetiekhotels en luxueuzere B&B’s. Ook biedt Airbnb sinds twee jaar “ervaringen met locals” aan. Twee weken geleden werd ook al Airbnb Avonturen” aan het gamma toegevoegd.

Alle luxewoningen zijn terug te vinden via https://www.airbnb.be/luxury