30/01/2021- De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium, gekend van haar vluchten vanuit Charleroi Airport richting Guadeloupe en Martinique, gaat zijn aanbod verder uitbreiden met volwaardige cargodiensten.

 

Daarvoor voegt het meteen vier cargovliegtuigen toe aan zijn bestaande vloot. Enkele maanden geleden gaf Air Belgium al te kennen dat het meer wil diversifiëren richting cargo. nu zet de luchtvaartmaatschappij die ambitie dus kracht bij en verwelkomt het weldra 4 cargotoestellen.

“Momenteel beleeft de luchtvaartsector bijzonder moeilijke en uitdagende tijden. Het is voor ons dan ook een enorme opsteker dat we ons aanbod kunnen verbreden met volwaardige cargodiensten. Mijn medewerkers en ikzelf hebben heel wat ervaring op dat vlak” aldus Niky Terzakis, CEO van Air Belgium. De eerste twee vliegtuigen zullen naar alle verwachting operationeel zijn vanaf maart 2021. En dit met de luchthaven van Luik als uitvalsbasis. Het is overigens de ambitie van Air Belgium om tegen het einde van dit jaar in totaal 6 cargovliegtuigen te kunnen inzetten.

 

Parallel

Terzakis benadrukt nog graag dat het om een uitbreiding van diensten gaat en dat het dus parallel zijn passagiersvluchten blijft uitvoeren naar en van de Franse Antillen.