13/06/2022- Wie Louboutin zegt, denkt meteen aan de bekende schoenen met de rode zool en misschien daarbij ook aan wel de bekende televisiereeks “Sex and the City”. Maar sinds kort mag je ook aan “hotel” denken, want begin april opende de wereldberoemde ontwerper in het Portugese Melides een eigen designhotel!

Het is geen geheim dat Christian Louboutin, naast ontwerpen van schoenen, ook talent heeft om interieurs smaakvol in te richten. Zijn werk als binnenhuisarchitect sierde al ontelbare artikels die glossy designbladen publiceerden over zijn vele huizen wereldwijd. Maar de beroemde Franse modeontwerper heeft zijn stempel nu dus ook gezet op de hotelindustrie met de recente opening van het langverwachte Louboutin 5* Hotel “Vermelho” in het betoverende kustplaatsje Melides in de Alentejo, Portugal.

Dit nieuwe luxueuze toevluchtsoord met slechts 13 kamers belooft een harmonieuze mix van mode, elegantie en ontspanning te bieden in een adembenemende omgeving.

 

Unieke visie

Het Louboutin Hotel in Melides is een weerspiegeling van de unieke visie van Louboutin op gastvrijheid en design. Gelegen aan de ongerepte kust van Portugal, ademt het hotel een sfeer van rust en sereniteit uit, met een subtiel vleugje glamour. De prachtige architectuur van het gebouw weerspiegelt de lokale traditionele elementen, terwijl het interieur doordrenkt is van de kenmerkende elegantie van Louboutin.
Bij het betreden van het hotel worden gasten verwelkomd in een weelderige lobby, gedecoreerd met verfijnde materialen en subtiele hints van het iconische Louboutin-rood. Het interieurontwerp weerspiegelt de wereld van haute couture, met zorgvuldig samengestelde meubels en kunstwerken die het vakmanschap en de stijl van het merk belichamen.

 

Toevluchtsoorden

De 13 kamers en suites van het nieuwe Louboutin Hotel zijn ontworpen als echte toevluchtsoorden van luxe en comfort, met een verfijnde inrichting en hoogwaardige voorzieningen. Gasten kunnen zich onderdompelen in weelderige bedden, genieten van een prachtig uitzicht op de omringende natuur en zich in de luxueuze badkamers tegoed doen aan Louboutin-toiletartikelen van topkwaliteit.

 

 

Een culinair avontuur wacht de gasten in de op maat gemaakte bar- met Noordafrikaanse invloeden- en uiteraard ook in het restaurant van het Louboutin Hotel. Daar worden gastronomische gerechten geserveerd die alle zintuigen prikkelen. Geïnspireerd door de rijke Portugese keuken, worden de gerechten bereid met verse lokale ingrediënten en gepresenteerd als ware kunstwerken. Gasten kunnen zich verheugen op een onvergetelijke eetervaring in een elegante en intieme sfeer.

 

 

Ontsnappen aan de drukte

Voor totale ontspanning en verjonging kunnen gasten terecht in de luxueuze spa van het hotel. Hier kunnen ze genieten van een breed scala aan behandelingen, van verkwikkende massages tot revitaliserende gezichtsbehandelingen, allemaal uitgevoerd met de hoogste aandacht voor detail. De serene omgeving van de spa biedt een rustige ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven.

Naast de luxe faciliteiten biedt het Louboutin Hotel in Melides ook unieke ervaringen die de gasten in staat stellen om de lokale cultuur te verkennen en te omarmen. Van begeleide wandelingen langs de prachtige kustlijn tot exclusieve winkelervaringen in nabijgelegen boetieks.

 

Nieuwe hotspot Melides 

Hoewel Comporta de bekendste stad van de kust van Alentejo is – dankzij bezoekers als Madonna, Nicolas Sarkozy en Carla Bruni – steekt Melides deze hotspot stilaan voorbij. De New York Times vergeleek het kuststadje zelfs met het Saint Tropez van de jaren ’50. Grote eyecatcher in Melides is de enorme lagune die zich tegenaan het strand vleit. Al moeten de strakke villa’s met hun baanbrekende architectuur stilaan niet onderdoen.

 

Foto’s @Vermelho Hotel