28/02/2019- Naar jaarlijkse traditie heeft Brussels Airport Company gisterenavond voor de 12e keer haar “Brussels Airport Aviation Awards” uitgereikt. Hiermee wil de luchthaven de luchtvaartmaatschappijen en partners bekronen die zich gedurende het afgelopen jaar hebben onderscheiden op vlak van de ontwikkeling van het netwerk en vracht, van milieu en veiligheid, en van punctualiteit en performantie.

De Network Development Awards gaan naar luchtvaartmaatschappijen en partners die nieuwe routes hebben opgestart of een opmerkelijke groei van passagiers of vracht hebben gerealiseerd. De Environment en Safety awards worden dan weer uitgereikt aan airlines of partners die in het bijzonder bijgedragen hebben aan het milieu en aan een voortdurende verbetering van veiligheidsstandaards en –bewustzijn. De Performance en Punctuality Awards tenslotte worden uitgereikt aan de passagiers- en vrachtluchtmaatschappijen die stipt en performant zijn. Punctualiteit is de beste on-time performance, d.w.z. met een aankomst of een vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd. De performantie voor vracht wordt berekend aan de hand van het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage.

And the winners are…

Network Development Award Short Haul Airline: Georgian Airways en TUI fly De award gaat dit jaar naar twee luchtvaartmaatschappijen. Georgian Airways voor de start van twee wekelijkse vluchten naar de hoofdstad Tbilisi, en TUI fly voor de verdere uitbreiding van het netwerk van vakantievluchten vanaf Brussels Airport naar Kalamata en Lesbos, en een groei in passagiers van meer dan 10% in 2018. De andere genomineerden in deze categorie waren Air France, Brussels Airlines en Iberia.

Network Development Award Long Haul Airline: Cathay Pacific Cathay Pacific vliegt sinds het zomerseizoen van 2018 vier wekelijkse vluchten naar Hong Kong met de ultramoderne Airbus A350. Andere genomineerden waren Ethiopian Airlines, Hainan Airlines, RwandAir en TUI fly.

Network Development Award Cargo Airline: LATAM Cargo LATAM Cargo heeft afgelopen jaar nieuwe vrachtvluchten geopend vanaf het ZuidAmerikaanse continent via Miami naar Brussels Airport. Andere genomineerden waren Asiana Airlines, Avianca Cargo, DHL Aviation en Turkish Airlines.

Brucargo Award: WFS – Worldwide Flight Services WFS heeft in 2018 open en constructief samengewerkt met de luchtvaartmaatschappijen en geïnvesteerd in nieuwe state-of-the-art faciliteiten. Andere genomineerden waren Brinks, Brussels Airlines, Nallian en YAN – Young Airfreight Network.

Environment Award: Thai Airways International Thai Airways International ontvangt dit jaar de Environment award omdat de moderne A350-900, waarmee het vijfmaal per week naar Bangkok vliegt, de beste prestatie per passagier heeft in geluid en emissies.

Safety Award: Tec4Jets Tec4Jets demonstreert een bijzonder positieve en proactieve houding ten aanzien van aviation safety en komt daarmee amper voor in de ongevallen- en incidentenstatistieken op Brussels Airport. Tec4Jets is ‘best in class’ bij audits en bij ondersteuning bij opleidingen en het delen van expertise.

Performance Award Cargo Airline: Singapore Airlines Cargo Singapore Airlines vliegt vanaf Brussels Airport naar een uitgebreid netwerk in Amerika en Azië. De andere genomineerden waren Asiana Airlines, Atlas Air, Ethiopian Airlines en Qatar Airways.

Punctuality Award Short Haul Airline: Eurowings Eurowings is voor 2018 de meeste punctuele luchtvaartmaatschappij met een on-time performance van 86% voor de drie dagelijkse vluchten naar Stuttgart. Eurowings heeft in 2018 ook gevlogen naar Berlijn en Salzburg. De andere meest punctuele short haul luchtvaartmaatschappijen waren Aeroflot, Iberia, Finnair, KLM.

Punctuality Award Long Haul Airline: ANA Voor het tweede achtereenvolgende jaar is ANA de winnaar voor de langeafstandsvluchten, met een on-time performance van 88% voor de dagelijkse vluchten naar Tokyo. De andere genomineerden waren Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways, Thai Airways International.

Travel Like A Pro wenst alle winnende airlines van harte proficiat!