23/01/2020- Wie niet per vliegtuig of auto naar de bergen wil, heeft sinds deze week een alternatief. Sinds afgelopen maandag rijdt er immers weer een nachttrein tussen België en Oostenrijk. De ‘Nightjet’ is de eerste reguliere nachttrein die in ons land rijdt sinds 2003…

Voor de verbinding werkt het Oostenrijkse ÖBB samen met de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS. Zij levert niet alleen de locomotief voor het Belgische gedeelte van de reis, maar ook treinbegeleiders en treinbestuurders.

Stops in Duitse en Oostenrijkse steden

Vanuit Brussel kan je op maandag en donderdag richting Oostenrijk vertrekken. De trein vertrekt steeds in Brussel-Zuid om 18u04. In de omgekeerde richting vertrekt de nachttrein op zondag en woensdag. Er zijn stops in ondermeer München, Nürnberg en Passau (Duitsland) en in Innsbruck, Linz en Wenen (Oostenrijk).

In ons land houdt de trein halt in Luik, Brussel-Zuid en Brussel-Noord.

“De reis Wenen-Brussel met de trein zorgt voor tot 10X minder CO2-uitstoot dan dezelfde reis met het vliegtuig”, benadrukken de spoormaatschappijen.

De nieuwe verbinding is in eerste instantie een proefproject van een jaar. In de zomervakantie van 2020 zal de nachttrein niet rijden, zo blijkt uit de planning van ÖBB.

Tickets zijn in verschillende categorieën verkrijbaar bij NMBS International en via de reisagent.